MALI I VUČEVIĆ: Beograd i Novi Sad zajednički će rešavati gradske probleme
Foto: Tanjug

Susret gradonačelnika

MALI I VUČEVIĆ: Beograd i Novi Sad zajednički će rešavati gradske probleme

Beograd -
Rrazgovarali smo o radu komunalnih preduzeća i ubrzavanju rada administracije, prevashodno zbog toga što se promenio Zakon o planiranju i izgradnji, tako da nam je želja da što pre krenemo u primenu tog zakona kako bi povećali efikasnost izdavanja građevinskih dozvola i podstakli investicije, istakao je gradonačelnik Beograda

BEOGRAD - Gradonačelnici Beograda i Novog Sada, Siniša Mali i Miloš Vučević, dogovrili su se danas da sarađuju na rešavanju zajedničkih problema dva grada, kao i da zajedno podnose Vladi Srbije inicijative za izmene pojedinih zakona.

Dvojica gradonačelnika su na radnom sastanku u Skupštini Beograda govorili o budžetu za narednu godinu, problemima sa kojim se oba grada susreću u naplati poreza na imovinu i privlačenju investitora.

"Takođe smo razgovarali o radu komunalnih preduzeća i ubrzavanju rada administracije, prevashodno zbog toga što se promenio Zakon o planiranju i izgradnji, tako da nam je želja da što pre krenemo u primenu tog zakona kako bi povećali efikasnost izdavanja građevinskih dozvola i podstakli investicije", rekao je Mali novinarima u Skupštini Beograda.

On je ocenio da Beograd i Novi Sad imaju slične probleme i izazove, i istakao da će se sa Vučevićem viđati na svakih šest meseci, dok će njihovi timovi zasedati češće. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je rekao da je najveći deo sastanka bio posvećen finansijskoj stabilizaciji, borbi za nova radna mesta i očuvanje postojećih, reorganizaciji javnih preduzeća, problemima oko predškolskih ustanova i naplate poreza na imovinu i građevinsko zemljište.

"Posebno sam zadovoljan što ćemo imati po prvi put zajedničku saradnju dva grada u smislu inicijative za izmene zakonskih ili podzakonskih rešenja prema republici", naglasio je on. Vučević je dodao da su Beograd i Novi Sad "bitni partneri Vladi Srbije i republičkim organima za sprovođenje reformi u celom društvu", i da saradnja dva najveća grada u Srbiji predstavlja vrstu podrške Vladi u merama koje sprovodi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track