VUČIĆ U RIMU: Italija za brži ulazak Srbije u EU
Foto: Tanjug

Susret sa predsednikom Italije

VUČIĆ U RIMU: Italija za brži ulazak Srbije u EU

Politika -
Italija je u 2013. postala najveći trgovinski partner Srbije... Srbija smatra Italiju svojim iskrenim prijateljem, istakao je premijer u razgovoru sa Napolitanom

RIM - Premijer Srbije Aleksandar Vučić obavestio je predsednika Italije Đorđa Napolitana o reformama koje je Srbija započela i o statusu procesa pridruživanja EU.

Vučić je, tokom razgovora sa Napolitanom u Rimu, naglasio da je Srbija uspela da očuva unutrašnju stabilnost, uprkos teškim reformama koje sprovodi, kao i da postane stub stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.

"Italija je u 2013. postala najveći trgovinski partner Srbije i ja očekujem da ćemo u 2014. godini imati povećanje trgovinske saradnje. Srbija smatra Italiju svojim iskrenim prijateljem", istakao je Vučić zahvalivši na podršci i razumevanju koje Italija pruža Srbiji u procesu evropskih integracija.

Napolitano je pohvalio reforme koje sprovodi srpska vlada i savetovao premijeru Vučiću da je važno izdržati, bez obzira na težinu reformi, a narodu Srbije poslati jasnu poruku da reforme, kako god teške bile, u bliskoj budućnosti donose bolji život.

Napolitano je istakao da je Italija pružala punu podršku Srbiji u procesu evroatlantskih integracija i dodao da će Italija nastaviti uporno da traži od evropskih partnera da roces prijema Srbije u EU bude što pre okončan, sapštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima. Vučić nastavlja jednodnevnu posetu Italiji sastankom sa premijerom Mateom Rencijem.

Kosovo nije uslovRAZUMEM TOMURazumem šta je mogao da razume predsednik Tomislav Nikolić. Da li neko želi da Srbija prizna nezavisnost, jedno je pitanje, a da li neko traži - potpuno drugo. Ja to nisam dobio kao zvaničan zahtev - rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track