Svečano otvorena spomen česma Sonji Žarković
Foto: Beoinfo

Spomen česma

Svečano otvorena spomen česma Sonji Žarković

Beograd -
Izgradnja ove česme je skroman način na koji država želi da joj zahvali za ono što je učinila za naše društvo Sonja

BEOGRAD - Na ulazu u Šestu beogradsku gimnaziju (Milana Rakića 33) otvorena je spomen-česma Sonji Žarković, pedagoškinji ove škole koja je pre pet godina tragično preminula. Česmu je, uz prisustvo članova njene porodice, prijatelja, kolega, učenika i predstavnika opštine Zvezdara, otvorio Milan Popović, predsednik opštine.

Milan Popović je ovom prilikom rekao da je Sonju Žarković lično poznavao i da je ona osoba koja je znatno doprinela da život na Zvezdari bude bolji. Izgradnja ove česme je skroman način na koji država želi da joj zahvali za ono što je učinila za naše društvo. Posle njega, prisutnima su se obratile Dragana Kožović, profesorka psihologije, Sonjina koleginica i prijateljica, autorka knjige „Sonja Žarković ili kako živeti pedagogiju” i Mirjana Mijović, majka Sonje Žarković.

Opština Zvezdara je finansirala izgradnju spomen-česme, a ideja za njeno postavljanje nastala je među učenicima, kolegama, prijateljima i poštovaocima Sonje Žarković, kao način da se oživi sećanje na njen život i rad, ali i kao inspiracija za nove generacije pedagoga i nastavnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track