(VIDEO) OVO SVI MALIŠANI ZNAJU: Deda Mraz živi u Gostivarskoj ulici na Voždovcu
Foto: Pritnskrin

Zasijala kuća sa više od 20.000 svetiljki

(VIDEO) OVO SVI MALIŠANI ZNAJU: Deda Mraz živi u Gostivarskoj ulici na Voždovcu

Beograd -
U petak veče u prestonici zasijala kuća sa više od 20.000 novogodišnjih svetiljki. Došlo stotinak mališana sa roditeljima
1 / 3 Foto: Pritnskrin

Mališani uglavnom znaju gde živi Deda Mraz, ali deca sa Voždovca svako veče tokom zimskih praznika, odlaze ispred njegove kuće u Gostivarskoj ulici broj 32. Tamo je u petak oko 18 časova svečano zasijala kuća sa više od 20.000 svetiljki.U njoj uživaju stari i mladi, a za nju je zaslužan samo jedan čovek, Vuk Tomić. Već skoro 15 godina za praznike ukrašava kuću, ne broji kilovate potrošene struje, ni sate utrošene u pripreme.

- Ništa nije bitno, samo da kuća bude ukrašena sa što više stila - kaže Tomić. - Svakog dana razmišljam o novogodišnjem kićenju. Dogodi mi se da ustanem ujutru i neku ideju stavim na papir i nakon toga ručno pravim svetiljke.Već na kapiji dočekaće vas velika zvezda na vrhu, jelka na desnoj i zvončić na levoj strani. Sija i na prozorima, tremu, ogradi.- Sa devet godina se prvi put popeo na krov da postavi svećice. Kada sam to preživela, bila sam svesna da će uvek tražiti sve veći izazov. Tako je bilo i na porodičnim putovanjima. Ja sam sa ćerkama išla po garderobu, a on bi sa tatom tražio dekoraciju za kuću - priča ponosna Vukova mama.

Vuk, po zanimanju pi-ar menadžer, 2005. je dobio i priznanje grada za najlepše okićenu kuću u gradu. Inspiraciju je, međutim, pronašao u dečijem filmu „Sam u kući“.Osim Voždovčana, sinoć je na svečanosti bilo i sugrađana iz Železnika, Novog Beograda, Zemuna, a razdragani domaćin za njih je pripremio i klupice preko puta kuće, ali i vruću rakiju i kuvano vino da se zgreju. A kako najmlađi ne bi posumnjali da tu zaista živi Deda Mraz, porodica Tomić spremila je mnogobrojne slatkiše.

http://www.youtube.com/watch?v=RTVVohqwZIs

Osim fasade, Vuk se sa svojih šest sestrića postarao i da kuća unutra odiše prazničnim duhom. Za to je izdvojio kutak u dnevnom boravku u kojem se nalazi šest jelki, svaka ukrašena različitom bojom ukrasa. Ispod njih nalaze se sanke, Deda Mraz, irvasi, kao i broš koji je pripadao Vukovoj baki.Pprošlogodišnje svećice Tomić je poklonio vrtiću „Pinokio“, koji je nekada pohađao, a u koji sada ide sestrić Filip.- Deca su bila oduševljena kada sam im doneo svećice. Pričali su da su to sijalice sa kuće Deda Mraza. Nakratko sam postao idol svih tih mališana - priča Vuk Tomić.

http://www.youtube.com/watch?v=jcmvPB6KHIg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track