ZIMSKA SLUŽBA BEOGRADA: Komunalci spremno dočekali sneg
Foto: Beoinfo

Dežurali celu noć

ZIMSKA SLUŽBA BEOGRADA: Komunalci spremno dočekali sneg

Beograd -
Prema njegovim rečima, danas se očekuje porast temperature, i topljenje snežnog pokrivača, ali tokom večeri će doći do ponovnog zahlađenja, pa se očekuje pojava poledice

BEOGRAD - Sneg koji je sinoć padao je očekivan i ne predstavlja veći problem za gradska komunalna preduzeća, imamo dovoljno agregata, soli, rastvora i mehanizacije, a ljudi su dežurali celu noć, izjavio je Darko Glavaš, koordinator Zimske službe Grada Beograda.

"Ekipe JKP „Beograd-put” radile su tokom noći na svojim trasama i čistile sneg u centralnim gradskim ulicama, dežurale su i ekipe JKP „Gradska čistoća”, a od jutros i ekipe JKP „Zelenilo Beograd” i JKP „Parking servis”, rekao je Glavaš.

Prema njegovim rečima, danas se očekuje porast temperature, i topljenje snežnog pokrivača, ali tokom večeri će doći do ponovnog zahlađenja, pa se očekuje pojava poledice.

Glavaš je uputio apel vozačima da kao učesnici u saobraćaju prilagode brzinu vremenskim uslovima zbog pojave leda koji je posebno opasan ako se vozila kreću neprilagođenom brzinom.

Takođe je apelovao na građane da ne kreću na put bez adekvatne zimske opreme."Apelujemo na građane da očiste sneg ispred ulaza svojih stambenih objekata i lokala i ukoliko primete ledenice sa isturenih delova fasada da ih obavezno ili uklone ili obezbede adekvatnim trakama kako bi izbegli potencijalnu opasnost po prolaznike", rekao je Glavaš i dodao da je tokom jutarnjih sati prioritet bio čišćenje stajališta i prolaza, preneo je jutros Beoinfo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track