OSVEŠTANJE I PALJENJE BADNJAKA: Irinej služi večernje uoči Božića u Hramu Svetog Save
Foto: Fonet

Sa početkom u 16 časova

OSVEŠTANJE I PALJENJE BADNJAKA: Irinej služi večernje uoči Božića u Hramu Svetog Save

Društvo -
Patrijarh je u božićnoj poslanici pozvao na mir, opraštanje, ljubav, a Srbima na Kosovu i Metohiji poručio da tamo ostanu da žive

BEOGRAD - Patrijarh Srpske pravoslavne Crkve (SPC) Irinej služiće večernje uoči Božića u Hramu Svetog Save na Vračaru u Beogradu. Večernja služba uz osveštanje i paljenje badnjaka počinje u 16 sati, na svetosavskom platou.

Patrijarh Irinej će danas, na Badnji dan, služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Vavedenja Presvete Bogorodice. Služba počinje u devet časova. Poglavar SPC će sutra, na Božić, sa početkom u devet sati, služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornoj crkvi u Beogradu.

Patrijarh je u božićnoj poslanici pozvao na mir, opraštanje, ljubav, a Srbima na Kosovu i Metohiji poručio da tamo ostanu da žive.

On je naglasio da se u godini koja dolazi moli da bude manje nemira, a više mira, manje mržnje, a više ljubavi, manje nesloge i više sloge, ocenivši da je čovek danas u opasnosti više nego ikada, da zameni Boga satanom - "lažnim božanstvom i lažnim znanjem".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track