GSP: Zapalio se autobus u pogonu Zemun, smenjeni rukovodioci
Foto: Marina Lopičić

Velika materijalna šteta

GSP: Zapalio se autobus u pogonu Zemun, smenjeni rukovodioci

Beograd -
Vozilo je dovučeno u pogon "Zemun" sa linije 610 iz Surčina, gde je bilo u kvaru sa konstatacijom i prijavom vozača da ne može da ga pokrene. Prilikom otkačinjanja sa vučnog vozila dolazi do samozapaljenja autobusa kod levog prednjeg točka

BEOGRAD - Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) "Beograd" saopštilo je danas da se u noći između petka i subote u pogonu "Zemun" zapalio niskopodni autobus, marke "Ikarbus" i da su zbog niza propusta, smenjeni izvršni direktor ovog pogona i šef održavanja.

Vozilo je dovučeno u pogon "Zemun" sa linije 610 iz Surčina, gde je bilo u kvaru sa konstatacijom i prijavom vozača da ne može da ga pokrene.

Prilikom otkačinjanja sa vučnog vozila dolazi do samozapaljenja autobusa u predelu levog pogonskog točka.

Vatrogasci su uspeli da ugase požar posle dvadesetak minuta. Konstatovana je velika materijalna šteta, navodi se u saopštenju.GSP dodaje da je formirana stručna komisija koja treba da istraži uzroke izbijanja požara, a zbog niza propusta u organizaciji i nepoštovanju propisanih procedura, smenjeni su izvršni direktor pogona "Zemun" i šef održavanja.

Pokrenuti su, takođe, postupci protiv šest odgovornih lica za propuste u radu i dva postupka za raskid radnog odnosa zbog teške povrede radne discipline i nemara i izazivanja opšte opasnosti, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track