Najnovije vesti

PRIJAVITE SE: 17. maja kolektivno venčanje ispred Skupštine grada
Foto: Kurir

Svadba za maštanje u srpskoj prestonici

PRIJAVITE SE: 17. maja kolektivno venčanje ispred Skupštine grada

Beograd
Sklapanje braka je potpuno besplatno, a organizatori očekuju da će se prijaviti između 100 i 200 parova iz svih krajeva Srbija ali i drugih zemalja

BEOGRAD - Tradicionalno kolektivno venčanje, "Svadba za maštanje", koje se ove godine održava po 17. put, zakazano je za 17. maj. Prijave su u toku, a do sada su se za učešće na ovogodišnjoj manifestaciji prijavila 34 para.

Kao i do sada, venčanje će se održati pod pokroviteljstvom Skupštine grada a plato ispred Starog dvora rezervisan je za izgovaranje sudbonosnog "da". Sklapanje braka je potpuno besplatno, a organizatori očekuju da će se prijaviti između 100 i 200 parova iz svih krajeva Srbija ali i drugih zemalja, objavile su Večernje novosti.

- Zasad imamo jedan par iz inostranstva, a veći broj zainteresovanih očekujemo krajem meseca, posle promotivne kampanje - kaže direktor kolektivnog venčanja Tivi Melčev.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Kao i prethodnih godina, pored popusta na fotografije, šminku i frizuru, za sve mlade obezbeđeno je više od 500 besplatnih venčanica različitih krojeva, koje se iznajmljuju na dva dana. U okviru generalne probe venčanja, zakazane za subotu, 16. maj, "jače polovine" dobijaju gratis šišanje. Iste večeri doktorke Nada Macura, Ida Stanković i Branka Lazić svim parovima deliće besplatne stručne savete, između ostalog i one o reproduktivnom zdravlju.

Takođe, organizatori su za početak zajedničkog života svim mladencima pripremili i poklone.

Sve počelo 1999. godine

Manifestacija "Kolektivno venčanje" prvi put je održana 1999. godine u toku NATO bombardovanja, a u međuvremenu preraslo je u kulturni i humanitarni događaj.

Dosad je više od 1.000 parova iz svih krajeva sveta otpočelo zajednički život na ovaj način.

(Večernje novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...