Podrška grada Beograda članovima gradskog Subnora

Podrška grada Beograda članovima gradskog Subnora

Beograd -
Branislav Popović, predsednik beogradske organizacije Subnora, rekao je da je zadovoljan saradnjom sa gradom Beogradom i da su sastanci usmereni ka nastavku saradnje

Aleksandar Antić, predsednik Skupštine grada, i Milan Krkobabić, zamenik gradonačelnika Beograda, primili su delegaciju gradskog odbora Subnora i razgovarali o aktivnostima ove boračke organizacije.

Antić je istakao da mi kao narod često dovodimo u sumnju sve što ima veze sa prošlošću, ali da u vezi sa antifašističkom prošlosti srpskog naroda nema nikakve sumnje.

– Ta borba je jedna od najsvetlijih tačaka u istoriji našeg naroda, i mi zato pokušavamo da očuvamo tekovine, stare sada već više od 70 godina. Mlađe generacije treba da izvuku kvalitetnu pouku iz naše vekovne borbe za slobodu od raznih osvajača. Zato je veoma važno podsećati na sve istorijske datume koji nas pokazuju u pravom svetlu i mi ćemo nastaviti da to činimo i ubuduće – rekao je predsednik Skupštine grada.

Milan Krkobabić, zamenik gradonačelnika Beograda, rekao je da je Subnor potekao iz antifašističke borbe, a da je upravo ona temelj ujedinjene Evrope.

– Ovi ljudi su umeli da pronađu pravi put i oni nas danas uče kuda dalje treba ići. Grad će i dalje voditi računa o tekovinama našeg naroda, pre svega antifašističkim, i sledićemo viziju antifašizma koju su naši današnji gosti ispravno definisali još 1941. godine kao jedini pravi evropski i progresivni put – kazao je Krkobabić.

Branislav Popović, predsednik beogradske organizacije Subnora, rekao je da je zadovoljan saradnjom sa gradom Beogradom i da su redovni sastanci usmereni ka nastavku procesa dogovaranja i saradnje. On je istakao da danas polovinu članstva čine borci Drugog svetskog rata, a drugu polovinu mlađi članovi, koji poštuju tradicije borbe za slobodu. Popović je naglasio da aktivnosti ove organizacije obuhvataju saradnju sa gradom Beogradom u obeležavanju važnih datuma, ali imaju i socijalnu komponentu, u slučajevima vezanim za zdravstvenu zaštitu i pomoć starijim članovima gradskog Subnora.

Razgovorima su prisustvovali Darko Božić, član Gradskog veća, i Vladan Đukić, gradski sekretar za socijalnu zaštitu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track