Najnovije vesti

VESIĆ O LETNJIM BAŠTAMA: Cena zakupa biće smanjena, ali će svi morati da je plate
Foto: Dragana Udovičić

Čeka se samo sednica Skupštine grada

VESIĆ O LETNJIM BAŠTAMA: Cena zakupa biće smanjena, ali će svi morati da je plate

Beograd
Vesić je rekao da će se ova odluka naći na dnevnom redu na prvoj narednoj sednici Skupštine grada tokom maja, a njena primena vrlo strogo će biti kontrolisana tako što će biti formirana posebna komisija za superviziju

BEOGRAD - Gradska uprava u Beogradu odlučila je da cene zakupa letnjih bašta smanji za 50 odsto, a nijedna bašta koja ne bude plaćala zakup, neće moći dalje da radi, rekao je danas gradski menadžer Goran Vesić.

Predlog o smanjenju cena zakupa nedavno je uputio Gradski odbor Srpske napredne stranke, a kako je Vesić najavio gostujući na televiziji Pink, ova odluka će se naći na dnevnom redu na prvoj narednoj sednici Skupštine grada tokom maja, a njena primena vrlo strogo će biti kontrolisana tako što će biti formirana posebna komisija za superviziju.

"Na teritoriji Beograda radi veliki broj bašta, ali većina nije plaćala cenu zakupa. Do sada je cena bila 129 dinara za zatvorene bašte, oko 60 za otvorene, a najniža je bila oko 17 dinara za zatvorene i osam za otvorene.

Na predlog Gradskog odbora SNS-a, mi smo doneli odluku da spustimo cenu za 50 odsto, ali nijedna bašta koja ne bude plaćala cenu zakupa neće ostati, i to sigurno mogu da obećam", rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, na taj način biće obezbeđena veća sredstva za budžet grada, a s druge strane, biće i zaveden red u ovu oblast, jer će svi morati da plaćaju.

Vesić je podsetio da je procedura za postavljanje bašta takva da se zahtev daje opštinama, potom opštine traže saglasnost od nadležnih sekretarijata.

Konkretno, ako je bašta na ulici, traži se saglasnost Sekretarijata za saobraćaj, ako je na zelenoj površini, onda je potrebna saglasnost Sekretarijata za stambeno-komunalne poslove, a za sve postoji kontrolni mehanizam da bašta ne bude postavljena bilo gde, da ne izgleda bilo kako i da ne ometa prolazak građana.

"Prilikom kontrole bašta ustanovili smo da postoji jedan broj njih koji su dobili dozvolu na određeni broj kvadrata, a kasnije su se proširile. U kontroli koja će uslediti posle smanjenja cene zakupa, biće izvršeno merenje svih bašta, tako da će sve morati da imaju površinu na koju imaju dozvolu", rekao je Vesić.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...