PRIJEM U GRADSKOJ KUĆI: Gradonačelnik Moskve sa delegacijom Beograda
Foto: Tanjug

Svečana večera

PRIJEM U GRADSKOJ KUĆI: Gradonačelnik Moskve sa delegacijom Beograda

Beograd -
Večeri su i ime Beograda prisustvovali gradonačelnik Siniša Mali, predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević, gradski menadžer Goran Vesić, pomoćnica gradonačelnika Irena Vujović i ambasador Republike Srbije u Ruskoj federaciji Slavenko Terzić

MOSKVA - Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin priredio je sinoć u gradskoj kući Grada Moskve svečanu večeru za delegaciju Grada Beograda povodom potpisivanja Sporazuma o saradnji dva grada.

Večeri su i ime Beograda prisustvovali gradonačelnik Siniša Mali, predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević, gradski menadžer Goran Vesić, pomoćnica gradonačelnika Irena Vujović i ambasador Republike Srbije u Ruskoj federaciji Slavenko Terzić.

Na večeri je razgovarano o konkretnim aktivnostima dva grada kako bi se tek potpisan Sporazum sproveo u delo. Konstatovano je da timovi oba grada u narednom periodu pripreme projekte saradnje Beograda i Moskve kako bi zajedničke aktivnosti započele što pre. Posebno je naglašena saradnja koja će se sprovoditi razmenom iskustva u kulturi, oblasti saobraćaja i javnog prevoza, ali i privredi.

Delegacija Beograda danas završava trodnevnu posetu Moskvi obilaskom više infrastrukturnih objekata koji se grade u Moskvi među kojima je najznačajniji gradski stadion Lužniki.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track