USPEŠNI OSNOVCI: Nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima
Foto: Kurir

OŠ “Mladost” iz Novog Beograda

USPEŠNI OSNOVCI: Nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima

Beograd -
Sa opštinskog matematičkog takmičenja vratili su se sa prvim i trećim mestom, a učestvovali su i na devet republičkih i međunarodnih literarno-likovnih konkurs

Samo jedno odeljenje iz Osnovne škole “Mladost” iz Novog Beograda pokupilo je pregršt nagrada na takmičenjima iz prirodnih i društvenih nauka u toku ove godine. Uz nadmetanja na gradskim takmičenjima, talentovani učenici zapažene rezultate su zabeležili i na međunarodnim konkursima.

Sa opštinskog matematičkog takmičenja vratili su se sa prvim (Simona Računica) i trećim mestom (Elena Eskić), kao i tri pohvale. “Kengur bez granica” nije prošao bez treće nagrade ( Ognjen Božić ) i šest pohvala za mlade matematičare. Što se tiče literarnih i likovnih konkursa ovi divni mali pesnici i likovni umetnici su osvojili jednu specijalnu nagradu ( Nikša Vraneš ), tri prve nagrade ( Maša Perepeliuc, Antonija Nastić ), jedna druga nagrada ( Antonija Nastić ), dve treće nagrade (Nađa Miković, Ivan Marković ) i mnoštvo pohvala za uspešne radove.

Mnoge od njihovih pesama našle su svoje mesto u različitim zbirkama dečije poezije.

Na poslednjem likovno-literarnom konkursu “Radionica basnopisaca”, u organizaciji Zadužbine Dositej Obradović, učenice ovog odeljenja osvojile su dva prva mesta u obe konkurencije i to Antonija Nastić pesmom “Gavran i lisica” i Maša Perepeliuc likovnim radom “Mačka i miš”.

Organizatori su imali sluha i sve ove vredne mališane iz III/4 zajedno sa učiteljicom pozvali na svečanu dodelu nagrada 2.juna 2015.godine u Beo zoo vrt. Dečica su imala prilike da bodre svoje drugarice, ali i da, kao nagradu za svoj rad, obiđu životinje i uživaju u zabavnom danu punom uzbuđenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track