SINIŠA MALI NA EXPO 2015: Novim projektima otvaramo stranicu budućnosti Beograda
Foto: Beoinfo

Kapitalni projekti srpske prestonice

SINIŠA MALI NA EXPO 2015: Novim projektima otvaramo stranicu budućnosti Beograda

Beograd -
Za Grad Beograd je veoma važna i realizacija projekta Beograd na vodi, koju počinjemo do kraja ovog leta, rekao je Mali
1 / 5 Foto: Beoinfo

MILANO - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali predstavio je danas na Univerzalnoj svetskoj izložbi „EXPO Milano 2015“ kapitalne projekte za srpsku prestonicu, a koji bi trebalo da budu sprovedeni u narednih nekoliko godina.

On je pozvao zainteresovane italijanske investitore da uzmu učešće u ovim projektima i na taj način pomognu privredu u Srbiji, kao i u Beogradu.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

- Jedan od najvažnijih projekata za budućnost grada je beogradski metro. Ovaj projekat je veoma bitan za Beograd, ali i za čitavu Srbiju, s obzirom na to da veliki projekti u prestonici utiču i na razvoj cele zemlje. Za Grad Beograd je veoma važna i realizacija projekta Beograd na vodi, koju počinjemo do kraja ovog leta. Ovo je najveći projekat u oblasti nekretnina u našem delu Evrope i jedna od centralnih tema koja sve interesuje na ovom sajmu. Na nama je da što pre krenemo u realizaciju i otvorimo novu stranicu budućnosti Beograda - rekao je Siniša Mali.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Pored projekta Beograd na vodi, na izložbi u Milanu gradonačelnik je predstavio i projekat upravljanja otpadom, javne garaže, obnove i završetka izgradnje vodovoda i kanalizacije, PKB kao i koncesije aerodroma.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

- Mnoge italijanske kompanije već posluju u Srbiji i zapišljavaju oko 25.000 ljudi. Nadam se da ćemo nakon ovog sajma unaprediti saradnju sa njima, ali i da će ih biti znatno više u našoj zemlji - naglasio je gradonačelnik.On je istakao da je ova izložba prilika‎ da se predstavili naša prestonica i naša zemlja, naši kvaliteti i vrednosti i da se ljudi povezuju kroz kulturu,ekonomiju, sport.‎..

- Ovde će proći 20 miliona posetilaca u narednih nekoliko meseci i sve vreme će Beograd imati svoj štand. Prezentujemo Beograd, novi Beograd, Beograd budućnosti i naš grad će na ovom sajmu imati priliku da iz nedelje u nedelju predstavi razne projekte i vrednosti grada kroz kulturu, umetnost, sport, istoriju i duh grada. Nadam se da će veći broj posetilaca posetiti Beograd i uveriti se da je ono što prezentujemo ovde istina - rekao je gradonačelnik.

Delegacija Srbije, koju čine gradonačelnik, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar privrede Željko Sertić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež obišli su štandove Crne Gore, Italije, Nemačke, Evropske unije i Ujedinjenih arapskih Emirata.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja