Beogradu zahvalnica Sindikata medicinskih sestara i tehničara
Foto: Beoinfo

Zahvalnica

Beogradu zahvalnica Sindikata medicinskih sestara i tehničara

Beograd -
Šapić je članicama sindikata poručio da će im grad Beograd i ubuduće pomagati u skladu sa svojim mogućnostima

BEOGRAD - Povodom desetogodišnjice od osnivanja, Sindikat medicinskih sestara i tehničara Kliničkog centra Srbije uručio je zahvalnicu i gradu Beogradu, koji je jula 2010. godine donirao računare i bar-kod čitače, čime je znatno olakašan rad zaposlenima u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U ime grada zahvalnice su primili pomoćnik gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić i član Gradskog veća Miroslav Čučković.

– Izgradnjom novih domova zdravlja u Mirijevu, Kaluđerici i Surčinu, kao i činjenicom da će u sledećih mesec dana biti zaposleno još 100 medicinskih sestara i 60 lekara u domovima zdravlja u Beogradu i četiri kliničko-bolnička centra, grad Beograd pokušava da rastereti i Klinički centar Srbije. Osim što smo pomogli određenom broju zdravstvenih radnika da dođu do zaposlenja, takođe smo građanima omogućili kvalitetnije zdravstvene usluge – istakao je Šapić i članicama sindikata poručio da će im grad Beograd i ubuduće pomagati u skladu sa svojim mogućnostima.

Miroslav Čučković istakao je da će grad i dalje pratiti potrebe građana i izlaziti u susret njihovim inicijativama, na isti način kao što je realizovana donacija računara za potrebe medicinskih sestara u šalter-sali Kliničkog centra Srbije.

– Sindikat medicinskih sestara nam se obratio za pomoć, jer su do tada radile na zastarelim računarima i sve podatke pacijenata su morale fizički da unose. Kompjuteri i bar-kod čitači koje je za njih tom prilikom obezbedio grad Beograd omogućili su sestrama da brže i efikasnije uslužuju pacijenete koji dolaze u Klinički centar – istakao je Čučković.

Ljiljana Nešović, predsednica Sindikata medicinskih sestara i tehničara Kliničkog centra Srbije, podsetila je da su ranije prilikom prijema pacijenata bile velike gužve, jer su medicinske sestre koristile zastarelu tehnologiju.

Jubileju prisustvovao je i ministar zdravlja dr Zoran Stanković i direktor Kliničkog centra Srbije dr Đorđe Bajec.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track