Uskoro replika Terazija na Novom Beogradu

Uskoro replika Terazija na Novom Beogradu

Beograd -
Ovo će mnogo značiti i za turiste koji dolaze iz Srbije i celog sveta, ali i za Beograđane koji će imati prilike da se vrate u prošlost i uporede život na Terazijama danas i u prošlosti

BEOGRAD – Novi Beograd u maju će dobiti repliku centra Beograda iz tridesetih godina prošlog vela, a vrednost projekta procenjena je na 600.000 evra.Ovaj zanimljivi projekat činiće deset autentičnih replika građevina tog vremena među kojima su hoteli “ Moskva”, “ balkan”, “ Kasina”.Osim građevina park će dobiti i Terazijsku česmu, šine na kojima će tramvaje vući konji kandelabri, kaldrma, ograde, objavio je RTS. Kako navodi RTS ovaj park će raditi tokom cele godine. U kafanama će goste služiti konobari u uniformama iz prve polovine 20. veka. Biće tu i suvenirnica i umetničkih radionica, u kojima će se negovati stari zanati."Trudićemo se da odvojimo jednu građevinu i to mesto damo studentima potpuno besplatno, da oni koji ne mogu da zakupe prostor tu organizuju izložbe, promocije knjiga. Da to bude jedna alternativna umetnička scena njima na raspolaganju", poručuje Živorad Anđelković iz Skupštine grada Beograda za RTS.Na gradilištu rade majstori prekaljeni u izgradnji scenografija za filmove iz različitih epoha."Ovo će mnogo značiti i za turiste koji dolaze iz Srbije i celog sveta, ali i za Beograđane koji će imati prilike da se vrate u prošlost i uporede život na Terazijama danas i kako je to bilo pre mnogo godina", smatra Dejan Veselinov, direktor Turističke organizacije Beograda.

Uskoro raspisivanje poziva za zakupUgledna ugostiteljska preduzeća zainteresovana su da zakupe prostor na starim Terazijama, pa nadležni očekuju žestoku konkurenciju kada javni poziv bude raspisan.

http://www.youtube.com/watch?v=3td8iGAaZTI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track