SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Usvojen plan o izradi tunelske veze Savske i Dunavske padine
Foto: Beoinfo

Detaljna regulacija

SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Usvojen plan o izradi tunelske veze Savske i Dunavske padine

Beograd -
Planom regulacije predviđeno je da se postojeći saobraćaj rastereti, kao i da se novim projektima, a posebno projektom Beograd na vodi može očekivati povećanje atraktivnosti priobalnog područja reka Save i Dunava

BEOGRAD - Odbornici Skupštine Beograda usvojili su danas odluku o izradi plana detaljne regulacije tunelske veze Savske i Dunavske padine kojom se predviđa rasterećenje postojećeg saobraćaja i poboljšanje funkcionisanja saobraćajnog sistema grada.

"Planom regulacije predviđeno je da se postojeći saobraćaj rastereti, kao i da se novim projektima, a posebno projektom Beograd na vodi može očekivati povećanje atraktivnosti priobalnog područja reka Save i Dunava", navedeno je u odluci o izradi tog plana.

Odbornica Nove stranke Aleksandra Hristić rekla je da je plan regulacije dobar, ali da je ; planirana cena za izradu plana od oko osam miliona dinara visoka.

Odbornik Demokratske stranke (DS) Zoran Alimpić kazao je da je u pitanju "veoma skup i kompleksan projekat s velikim pitanjem da li se takav projekat sada isplati".

U gradskoj skupštini usvojeni su i planovi detaljne regulacije područja između autoputa, kompleksa Beogradske industrije piva i bezalkoholnih pića, kompleksa železničke stanice Beograd-centar na području opštine Savski venac, kao i bloka između Nemanjine, ; ulice Svetozara Markovića, Kralja Milana i Kralja Milutina.

Usvojen je i plan regulacije Kosančićevog venca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track