Milenović: Crveni krst Srbije obezbedio humanitarnu pomoć
Foto: Tanjug

Povodom novih pooštrenih mera

Milenović: Crveni krst Srbije obezbedio humanitarnu pomoć

Društvo -
Crveni krst u Beogradu je u petak podelio 6.000 komada odevnih predmeta ljudima da se presvuku posle kiše

BEOGRAD - Crveni krst Srbije je već obezbedio humanitarnu pomoć kojom će moći da reaguje u prvom periodu, ukoliko se, usled odluka mađarske vlade, bude pojavila bilo kakva teška humanitarna situacija, izjavila je generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Vesna Milenović. Crveni krst Srbije pažljivo prati situaciju i postupiće u skladu sa odlukama državnih organa Srbije i maksimumom svojih mogućnosti, rekla je Milenovićeva, povodom novih pooštrenih mera za ulazak izbeglica u Mađarsku.

Generalni sekretar Crvenog krsta Srbije je istakla da je velika odgovornost i na kolegama iz mađarskog crvenog krsta i da pretpostavlja da su i oni pripravni da deluju, kako bi se ublažila humanitarnu situaciju i "izazov koji je očigledno pred nama". Milenović je ukazala da, kada je u pitanju Preševo, Crveni krst Srbije kontinuirano odobrava humanitarnu pomoć njegovoj organizaciji u tom mestu i da će ljudi biti zbrinuti prema kriterijumima ugroženosti.

U Preševu se primenjuju kriterijumi da pomoć dobijaju žene i deca, samohrani roditelji, muškarci, muškarci stariji od 60 godina i invalidi, precizirala je Milenović. Crveni krst u Beogradu je, takođe, u petak podelio 6.000 komada odevnih predmeta ljudima da se presvuku posle kiše, dodala je Milenović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track