Beograd nabavlja 400 novih autobusa za GSP
Foto: Beoinfo

Beograd nabavlja 400 novih autobusa za GSP

Beograd -
Ovih 400 autobusa, kada budu stigli, predstavljaće obnovu voznog parka za skoro 50 odsto od ukupnog broja vozila GSP

BEOGRAD - Predstavnici grada Beograda, Evropske banke za obnovu i razvoj i Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd" potpisali su mandatno pismo o nabavci 400 novih autobusa u vrednosti od 85 miliona evra, a prvi autobusi stižu u decembru.

Đilas, koji je u ime grada potpisao mandatno pismo, rekao je da 85 miliona evra predstavlja veliku investiciju i da se raduje što EBRD ima poverenja u ljude koji vode grad, kao i u GSP "Beograd", iako to preduzeće prolazi kroz teška vremena.

Đilas očekuje da će u junu biti raspisan tender za nabavku tih 400 autobusa, od kojih će najmanje 100 stići u decembru.

On je dodao da će ti autobusi, uz 25 novih zglobnih autobusa Ikarbusa koji su danas predstavljeni u pogonu GSP-a, garantovati bolji prevoz ove godine, i "sasvim sigurno maksimalno bolji prevoz naredne godine".

Gradonačelnik je naveo da su te nabavke rezultat teških odluka, poput uvođenja sistema Bus plus, i zahvalio se građanima što su prihvatili taj sistem.

"Cilj gradske uprave je da svako ko plaća kartu ima kvaliltetan prevoz", poručio je Đilas.

Direktor za infrastrukturu EBRD-a Tomas Majer podsetio je da je ovo već peti ugovor sa GSP-om "Beograd" i da će ukupna vrednost svih tih ugovora biti oko 225 miliona evra.

Majer je dodao da je EBRD ponosna što je deo novog prijekta modernizacije Beograda, čiji je gradonačelnik, kako je rekao, uradio mnogo toga, na zadovoljstvo građana.

Direktor GSP-a "Beograd" Mileta Radojević podsetio je da je aktuelna vlast u prethodne dve godine nabavila 83 trolejbusa, 30 novih tramvaja, 10 novih gasnih autobusa, a da je danas isporučeno i 25 novih autobusa iz Ikarbusa."Sve ove nabavke, uz ovih 400 autobusa, kada budu stigli, predstavljaće obnovu voznog parka za skoro 50 odsto od ukupnog broja vozila GSP-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track