Inspektori u Šestoj beogradskoj
Foto: KURIR

Spor oko direktora

Inspektori u Šestoj beogradskoj

Beograd -
Školski odbor izabrao Slavicu Kalinić, a ministarstvo za to mesto imalo kandidata poznatom po tome što je u gimnaziji gde je radio dozvolio da Jelena Karleuša snimi spot, saopštio Forum beogradskih gimnazija

BEOGRAD - Forum beogadskih gimnazija (FBG) saopštio je da inspektori u Šestoj beogradskoj gimnaziji po nalogu Ministarstva prosvete istražuju mogućnost za poništenje konkursa za izbor direktora te škole, dok iz Ministarstva navode da je ta škola odavno u problemima.

Na konkursu za direktora škole, prošle nedelje, Školski odbor je izabrao kandidata Slavicu Kalinić, profesorku biologije, poznatu, kako se navodi u saopštenju FBG, među svojim kolegama po izrazitim moralnim i stručnim sposobnostima.

"Ministarstvo prosvete je, međutim, za to mesto imalo svog kandidata iz unutrašnjosti, poznatom po tome što je u gimnaziji, gde je do sada bio direktor, Jelena Karleuša snimila svoj golišavi spot", piše FBG u saopštenju.

Republički prosvetni inspektor Velimir Tmušić je rekao da je Šesta beogradska gimnazija "u problemima duže vreme", i da je "krajnje vreme da se spasi ta škola", jer Školski odbor, kako kaže, nije u stanju da postavi direktora.

Izabrali su nekog ko nema podršku kolektiva, rekao je Tmušić i naveo da je po ranijem zapisniku mogao biti razrešen i sam Školski odbor, ali to nije učinjeno.

Zapisnik o poseti gradskih inspektora toj školi biće poznat danas, rekao je Tmušić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja