RADOVI ZELENILA: Uređuje se skver na uglu Venizelosove i Vojvode Dobrnjca
Foto: Beoinfo

Do 15. decembra

RADOVI ZELENILA: Uređuje se skver na uglu Venizelosove i Vojvode Dobrnjca

Beograd -
Uređuje se zelena površina od oko 2.500 kvadratnih metara, a novim rešenjima biće očuvan javni karakter prostora. Ubuduće tu će biti pešačke staze, koje će, kao i platoi, biti izgrađene od kamenih granitnih ploča sive boje

BEOGRAD - Zelenilo Beograd je započelo radove na uređenju skvera između ulica Venizelosove, Vojvode Dobrnjca i Carigradske, koji bi trebalo da budu završeni 15. decembra.

Kako se navodi u saoštenju tog preduzeća, uređuje se zelena površina od oko 2.500 kvadratnih metara, a novim rešenjima biće očuvan javni karakter prostora. Ubuduće tu će biti pešačke staze, koje će, kao i platoi, biti izgrađene od kamenih granitnih ploča sive boje.

U blizini ulaza na skver, iz pravca Venizelosove ka Carigradskoj, biće napravljene fontana i javna česma, koje će dodatno oplemeniti ceo prostor.

Na zidovima će biti fiksirane, a na skvaeru će biti napravljeno i novo igralište za decu sa novim spravama, a na skveru će biti dekorativna rasveta. Skver se nalazi ispred zdanja iz 19. veka u kome je smešten kultni restoran "Stara Hercegovina".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track