Velika podrška Beograđana projektu "Beograd 2020"

Velika podrška Beograđana projektu "Beograd 2020"

Beograd -
Podršku da se Beograd kandiduje za Evropsku prestonicu kulture " Beograd 2020" dalo 80 odsto građana

BEOGRAD - Podrška Beograđana projektu kandidature za Evropsku prestonicu kulture "Beograd 2020“ za pet meseci porasla je sa 74 na 80 procenata, saopštila je pres služba ovog projekta.

Gradska Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima, objavila je rezultate istraživanja "Evropske integracije iz perspektive Beograđana” koje je sprovela u saradnji sa “Ipsos Stratedžik Marketing”-om.

Na pitanje ”podržavate li inicijativu grada Beograda da se kandiduje za Evropsku prestonicu kulture 2020.?”, istraživanje je pokazalo da je podrška ovoj inicijativi porasla na 80 odsto u poređenju sa istim istraživanjem prošle godine u oktobru kada je podršku dalo 74 odsto građana.

Predsednik Odbora "Beograd 2020" i zamenik gradskog sekretara za kulturu Aleksandar Peković izjavio je da je ovo najveća motivacija za sve koji su se 2008.godine okupili oko ideje da Beograd 2020.godine dobije titulu Evropska prestonica kulture.

Peković se zahvalio sugrađanima što su prepoznali vrednosti projekta i dodao da oni veruju u potencijale Beograda i svih građana kao i dobrobiti koje ova titula može doneti na različitim planovima.

"Verujemo da nas "Beograd 2020“ ujedinjuje u želji i ambiciji da zajedno sa građanima otvorimo nove perspektive

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track