BEOGRAD VEČERAS U PLAVOM: Znamenitosti u plavom ruhu povodom 70. godišnjice UN
Foto: Reuters 2015

U čast svetske organizacije

BEOGRAD VEČERAS U PLAVOM: Znamenitosti u plavom ruhu povodom 70. godišnjice UN

Beograd -
Plavom bojom u Beogradu danas u 18 časova biće osvetljena Statua Pobednika na Kalemegdanu, palata Albanija, spomenik Knezu Mihailu, Dom narodne Skupštine, Spomenik Vuku Karadžiću i Most na Adi

BEOGRAD - Oko 200 spomenika, zgrada, muzeja, mostova i drugih znamenitih građevina u svetu biće danas obasjano plavim svetlom, u zvaničnoj boji Ujedinjenih nacija, povodom 70. godišnjice te svetske organizacije.

Plavom bojom u Beogradu danas u 18 časova biće osvetljena Statua Pobednika na Kalemegdanu, palata Albanija, spomenik Knezu Mihailu, Dom narodne Skupštine, Spomenik Vuku Karadžiću i Most na Adi.

UN su najavile da će plava svetlost obasjati, između ostalih, Sidnejsku operu, piramide kod Gize, spomenik Hrista spasitelja u Rio de Žanejru, Empajer stejt bilding u Njujorku, Ermitaž u Sankt Peterburgu, Krivi toranj u Pizi, Alhambru u Španiji i Petru u Jordanu.

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun je izrazio zahvalnost članicama na entuzijazmu u obeležavanju 70 godina podrške UN miru, razvoju i ljudskim pravima."Ovetljavajući svet u UN plavo, možemo osvetliti put boljoj budućnosti", rekao je Ban.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja