PANIKA U NOVOM BEOGRADU: Plinska boca raznela stan, komšiluk mislio da su udarili teroristi
Foto: Marina Lopičić

Povređeni mladić kuvao kafu

PANIKA U NOVOM BEOGRADU: Plinska boca raznela stan, komšiluk mislio da su udarili teroristi

Beograd -
Mario K. (24) zadobio je opekotine drugog stepena usled požara, a zatim i eksplozije, koja se dogodila u utorak oko 19 sati u Ulici aleksinačkih rudara 69 u Novom Beogradu i trenutno se nalazi u Klinici za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju.

Povređeni momak bio je sa devojkom kada je došlo do havarije. Policajcima koji su izašli na uviđaj tvrdili su da je uzrok mala plinska boca, dok su inspektori u jednom trenutku posumnjali da se nesreća dogodila zbog mešanja eteričnih i alkoholnih supstanci.- Ma nije me briga za stan, bitno mi je da se moj Mario što pre oporavi bez većih posledica. Znate, u njega su se zabili i komadići stakla i mogu da kažem da smo imali sreće, jer staklo je letelo na sve strane. Sada, kada pogledam u ovaj krš i vidim gde se sve staklo zabilo, shvatam da smo srećni - rekla je Biljana.- Istraga u vezi s ovim slučajem je u toku i nije moguće davati nikakve informacije dok se ne završi - kaže naš izvor iz policije.Devojka, koja se predstavila kao Biljana M. (23), a koju smo zatekli u uništenom stanu, odbacila je sumnje da je do požara došlo usled kuvanja ulja i alkoholnih supstanci.- Moj Mario je bio u kuhinji i kuvao mi je kafu. Samo što sam sela u sobu, dogodila se eksplozija. Delovi zida su poleteli ka meni, a ja, onako zatečena, ugledala sam ga kako uleće u sobu sa levom rukom u plamenu - vidno uznemirena priča Biljana.

Prema njenim rečima, usledio je veliki požar u kuhinji, a za kratko vreme ceo stan je bio ispunjen dimom.- Dok sam se ja snašla, Mario je utrčao u kupatilo kako bi na sebi ugasio plamen. Nakon toga su stigli vatrogasci, policija, Hitna pomoć ... Ma bre, još sam u šoku. Tokom uviđaja, u šerpi su inspektori pronašli delove belog maltera, pa su pomislili da je to neka droga, ali nakon analize se ispostavilo da je malter. Policajci su me ispitivali kakav je Mario prema meni, da li me bije, na šta sam odgovorila negativno i rekla da se volimo - tvrdi Biljana.Koliko je eksplozija bila snažna, govori činjenica da su komšije pomislile da je u pitanju teroristički napad, te je nastala opšta panika.- Niko nam nije priskočio u pomoć. Sada, kada se prisetim, tog jutra je taj mali plinski rešo stajao na gornjem radnom delu i iznenada je pao. Ja sam ga dohvatila i stavila u sudoperu pored šporeta. Pretpostavljam da je tada počeo da ispušta plin, a potom je eksplodirao kada je uključen šporet - objašnjava Biljana za Alo. Strahovali od bombaškog napada

- Čini mi se da se sve u stanu treslo. Pomislila sam da je u pitanju bombaški napad. Kad sam videla da je kod komšije požar, bilo mi je lakše. Najbitnije je da su svi živi - priča jedna od komšinica povređenog momka.

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track