SEDNICA SKUPŠTINE GRADA Nikodijević: Beograd vodi odgovornu i pravednu politiku
Foto: Aleksandar Jovanovic

SEDNICA SKUPŠTINE GRADA Nikodijević: Beograd vodi odgovornu i pravednu politiku

Beograd -
BEOGRAD - Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević rekao je na današnjoj sednici da se sada, prvi put posle loše politike koja je godinama sprovođena, sopstvenim preduzećima vraća ono što im je „uzimano na mala vrata”.

– Sada se vodi drugačija politika, vraćamo dugove koji su napravljeni u prethodnom periodu, dajemo koliko možemo, preduzeća funkcionišu, a o potrebama građana brinemo znatno više. Nema dodvoravanja građanima pred izbore jer je odgovornost pobedila politiku. Sada su kriterijumi za raspodelu sredstava opštinama pravedniji, umesto da šminkamo centar grada i da menjamo žardinjere nekoliko puta godišnje, mi ćemo ta sredstva da uložimo u neophodnu infrastrukturu i u prigradskim opštinama. Sada ćemo odgovorno novac Beograđana da podelimo tako da svako dobije minimum urbanog života u Beogradu. Važno je da budemo pošteni i da ono što zaradimo raspodelimo pravedno. Ponosan sam na odluke Skupštine grada kojima se višak sredstava preusmerava za socijalne potrebe građana i za javni prevoz – rekao je Nikodijević.

Prema njegovim rečima, „ove godine smo mnogo bolje planirali prihode i rashode budžeta, što će najbolje pokazati usvajanje završnog računa budžeta na narednoj sednici”.

– Kada je u pitanju doček Nove godine, sav novac koji se daje iz budžeta za organizaciju proslave na trgovima uvek bude precizno iskazan u godišnjem izveštaju – naglasio je Nikodijević i dodao da pozitivne reakcije ugostiteljskih radnika i hotelijera govore o neophodnosti ulaganja znatno većih sredstava u organizovanje manifestacija koje Beograd čine glavnom turističkom destinacijom regiona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track