KURIR TV VANDALIZAM U DRUGOJ EKONOMSKOJ: Bačen suzavac, đaci pušteni kući, nema nastave
Foto: Luka Vujsić Poslao Slike

Povređenih na svu sreću nema

KURIR TV VANDALIZAM U DRUGOJ EKONOMSKOJ: Bačen suzavac, đaci pušteni kući, nema nastave

Beograd -
BEOGRAD - Neidentifikovani tinejdžer jutros je bacio suzavac u Drugoj ekonomskoj školi.
1 / 4 Foto: Luka Vujsić Poslao Slike

Kako Kurir saznaje, suzavac je bačen u zgradi škole, a posle aktivacije nastao je stampedo, ali povređenih na svu sreću nije bilo.

Prema nezvaničnim informacijama, suzavac je navodno aktivirao učenik prvog razreda ove škole. Učenici i nastavnici odmah su napustili zgradu, a povratak na nastavu usledio je pošto se dim razišao, a zgrada provetrila, već oko 10 časova, saznaje Kurir.

U međuvremenu MUP je potvrdio da je suzavac aktiviran posle prvog časa, oko 8.55 sati, za vreme odmora.

Još se ne zna da li je suzavac neko ubacio kroz prozor ili je aktiviran u učionici, ali uviđaj je u toku. U školu su odmah došle policija i kola Hitne pomoći, a nekim đacima je od suzavca pozlilo.

Posle kraćeg prekida, đaci su nešto pre 10 sati ušli u zgradu škole i svoje učionice, posle čega je nastava ubrzo počela.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Direktor Druge ekonomske škole Dejan Nedić potvrđuje da u incidentu nema povređenih i da su deca vraćena na nastavu.

Dejan Nedić, Foto: Printscreen
Dejan Nedić, Foto: Printscreen

"Suzavac je aktiviran u 8.30 časova u toku malog odmora. Odmah je došla Hitna pomoć i na svu sreću nema povređenih. ja sam lično u dvorištu pitao svu decu i svi su rekli da su dobro. Dete koje je bacilo suzavac je sve priznalo, ali je maloletno, pa nema prava da da izjavu bez prisustva roditelja. On je priznao pred upravom škole i policijom, a uviđaj je u toku. Škola ima i obezbeđenje i video nadzor, ali mi ne pretresamo decu niti imamo pravo na to, pa je tako suzavac i unet, ali ćemo ustanoviti šta se desilo kako se ovo više nikada ne bi ponovilo. Najvažnije je da niko nije povređen, suzavac nas je sve samo malo "grickao", ali su prostorije provetrene i deca su vraćena na nastavu", objašnjava direktor.

Druga ekonomska škola, kako piše na zvaničnoj prezentaciji te obrazovne ustanove na internetu, nalazi se na uglu ulica Gospodara Vučića i Maksima Gorkog, tačnije na samoj granici opština Vračar i Voždovac, ali teritorijalno pripada Voždovcu, jer se zgrada škole zvanično nalazi na adresi Gospodara Vučića 50.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja