(VIDEO) KRITIČNA MASA: Evo šta su od Deda Mraza beogradski biciklisti zatražili
Foto: Twitter/screenshot

Novogodišnja vožnja

(VIDEO) KRITIČNA MASA: Evo šta su od Deda Mraza beogradski biciklisti zatražili

Beograd -
Uz molbu Deda Mrazu da na ulice Beograda donese biciklističke trake i staze, gradski biciklisti završili su ovu godinu aktivizma danas popodne novogodišnjom, 57. grupnom mesečnom vožnjom Kritična masa.

"Ove godine smo vredno radili, protestovali, i pokrenuli neka pitanja u gradu, ali kako sada stvari stoje, izgleda da ćemo popravku Brankovog mosta, normalnu biciklističku stazu do Ade Ciganlije, biciklističke staze ili trake u centru grada moći da tražimo samo od Deda Mraza, jer gradska vlast nije mogla da napravi ni sto metara staze pored rekonstruisane pumpe Dejton", piše u najavi gradskog udruženja "Ulice za bicikliste".

Poslednje ovogodišnje subote prazničnu atmosferu u Beogradu ulepšala je "Novogodišnja Kritična masa". Biciklisti su se okupili u 16.30 na Trgu Republike, a u vožnju kroz centar grada, dugačku devet kilometara, otpočeli u 17 sati.

Novac koji se prikupi namenjen je za dalju organizaciju Kritične mase i za ostale aktivnosti udruženja "Ulice za bicikliste".

"Trebaće nam novac za prostor, papir, štampanje, farbu, platna, bedževe, nalepnice i sve ostale rekvizite potrebne da mase izgledaju veselije, ali i da gradskoj upravi pošaljemo po neku poruku!", stoji na njihovoj stranici.

Kritična masa, koja se krajem svakog meseca održava u više od 300 gradova sveta počev od 1992, grupna je vožnja ulicama grada koja za cilj ima podizanje svesti o ravnopravnom učešću biciklista u urbanom saobraćaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track