BEOGRAĐANI, STIŽE OLUJNI VETAR: Zakucajte oluke, krovove, sklonite stvari sa terasa da ne odlete!
Foto: Beta

Duva 22 metra u sekundi

BEOGRAĐANI, STIŽE OLUJNI VETAR: Zakucajte oluke, krovove, sklonite stvari sa terasa da ne odlete!

Beograd -
BEOGRAD - Jaki udari vetra, koji su trenutno jačine od 17 do 22 metra u sekundi, mogli bi da donesu nevolje građanima koji imaju prepune terase, tako da bi trebalo da osiguraju delove svojih zgrada, rekao je direktor „Beokom servisa” Darko Glavaš.

- Sugrađani bi trebalo da očiste terase, pričvrste krovove i osiguraju oluke. Na taj način zaštitiće prolaznike od mogućeg povređivanja, ali i sebe od dodatnih izdataka za popravke. Sugrađani se, takođe, mogu obratiti „Beokom servisu” u slučajevima kada primete na javnim površinama oštećeno stablo ili neku drugu rizičnu situaciju koja zbog pojačanja vetra može da ugrozi sigurnost građana, kako bi nadležni što pre izašli na teren i otklonili problem - istakao je Darko Glavaš. Telefon „Beokom servisa” je 0800-11-00-11.

Glavaš je apelovao i na vlasnike plovnih objekata na teritoriji Beograda da ih osiguraju i privežu u skladu sa propisima.Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, pre podne i sredinom dana na području Beograda duvaće umeren i jak vetar, povremeno i sa udarima olujne jačine.

(Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track