VESIĆ: Svako ko dodje automobilom dobija dva bicikla
Foto: Beoinfo

Gradski menadžer Najavio

VESIĆ: Svako ko dodje automobilom dobija dva bicikla

Beograd -
Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da od danas na tri parkirališta u Beogradu svako ko dodje automobilom, uz ličnu kartu, može dobiti besplatno dva bicikla na korišćenje dok se ne vrati po svoje vozilo.

Kako je saopštila služba za informisanje Beograda, Vesić je na otvaranju pete sezone "Parkiraj i bicikliraj" naveo da se to odnosi na parkiralište "Ada Ciganija", "Sava centar" i "Milan Gale Muškatirović". "To je naš dogovor sa biciklistima kojim omogućujemo Beogradjanima da više koriste biciklistički prevoz.

Naravno, da bi mogli da se da se koriste bicikle potrebne su nam staze i upravo radimo sa udruženjima da se broj biciklističkih staza poveća. U izradi je i studija čiji je cilj da se izgrade nove staze dužine 15 kilometara i koridori dugi 30 kilometara", kazao je on.

Gradski menadžer je najavio da se u centru grada na nekoliko mesta uspostavlja zona usporenog saobraćaja, gde će biti omogućen prostor za bezbednu vožnju bicikala.

Foto:Beoinfo
Foto:Beoinfo

"Na sličan način ćemo učiniti i sa ulicom Kneginje Zorke i nastojaćemo da koju god ulicu u budućnosti rekonstrišemo, omogućimo i postojanje biciklističke staze. Verujemo da ćemo u budućnosti omogućiti biciklistima i spuštanje ka Adi Huji gde imamo velike planove", naveo je Vesić zahvalivši se na inicijativi "Parking servisu" i biciklistima Beograda. Član Gradskog veća Dragomir Petronijević rekao je da su od udruženja biciklista stigle inicijative za još četiri javna parkinga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track