VESIĆ NA BERZI GRAMOFNOSKIH PLOČA: Beograd se pridružio svetskim gradovima
Foto: Beoinfo

Dan vinilnih ploča na Cvetnom trgu

VESIĆ NA BERZI GRAMOFNOSKIH PLOČA: Beograd se pridružio svetskim gradovima

Beograd -

Gradski menadžer Goran Vesić poručio je da se Beograd pridružio svetskim gradovima koji danas obeležavaju Dan vinilnih ploča, organozovanjem prve berze gramofonskih ploča na Cvetnom trgu. On je izrazio nadu da će manifestacija postati tradicionalna.

– Pokazujemo da gramofonske ploče nisu prošlost i da ponovo počinju da se koriste. Veliki broj svetskih izdavača povodom današnjeg dana ponovo izdaje stare albume ili pesme – istakao je Vesić.

On je dao primer da je ovih dana album Dejvida Bouvija „The man who sold the world” ponovo izdat u pet hiljada primeraka, a da se desetak njih našlo i na našoj berzi.

– Srećan sam što smo deo sveta. Pored berze ploča, na Cvetnom trgu tokom čitavog dana organizovani su i koncerti, izložba omota ploča, berza stripova i radionica stripa. Beograd je ne samo deo sveta nego i kulturni centar ovog dela Evrope – rekao je Vesić i izrazio ličnu želju da se na ovom mestu jednom mesečno organizuju berze ploča.

Bogat celodnevni program za posetioce traje do 18 časova: koncerti džez, rok i bluz bendova (Čudesmo, Vlada džet bend, Di Luna bluz bend, Beti Đorđević), velika berza ploča i strip izdanja.

Poznati glumac Branko Milićević – Branko Kockica podržao je manifestaciju i naglasio da postoji veza između njega i gradskog menadžera jer je Goran Vesić kao dete učestvovao i glumio u „Kockici”. Zbog toga, dodao je Branko Kockica, Vesić je jedini političar s kojim se on pojavljuje.

Manifestaciju organizuje Dom omladine Beograda i Beogradski festival subkulture „Paralel” pod pokroviteljstvom gradskog menadžera Gorana Vesića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track