Počele pripreme predškolaca za Dečji karneval
Foto: Beoinfo

Počele pripreme predškolaca za Dečji karneval

Beograd -
Na centralnoj završnoj svečanosti učestvovaće predškolci iz svih 17 predškolskih ustanova, koji će se uz muziku i ples oprostiti od svojih vrtića

BEOGRAD - Vaspitačice i deca u beogradskim vrtićima uveliko se pripremaju za Dečji karneval „Beograd u srcu“, koji će 2. juna, po drugi put, biti održan na Kalemegdanu.

Na centralnoj završnoj svečanosti učestvovaće predškolci iz svih 17 predškolskih ustanova, koji će se uz muziku i ples oprostiti od svojih vrtića.

–Karneval, pod pokroviteljstvom grada Beograda, obnovljen je prošle godine i predstavlja najbolji način da se vaspitači rastanu od dece o kojima su brinuli prethodnih godina, a koji će od septembra sesti u školske klupe. Brojni prolećni karnevali i priredbe, koji se uveliko organizuju u vrtićima širom grada, ujedno su i uvertira za centralnu završnu svečanost na Kalemegdanu, ali i prilika da vaspitači još jednom iskažu svu svoju kreativnosti i dosadašnji rad – istakla je Ljiljana Jovčić, gradska sekretarka za dečju zaštitu i pozvala roditelje, bake i deke da dovedu svoju decu na centralnu priredbu.

Održavanjem prolećnih karnevala u vrtićima „Lavić“ i „Žubor “, sezona proslava i maskenbala već je počela na Zvezdari. Prema rečima Snežane Petrović, direktorke ove predškolske ustanove, karnevali predstavljaju dobru priliku za jačanje saradnje vaspitača, dece i njihovih roditelja, koji zajedno učestvuju u izradi kostima za decu.

–Zbog sve bržeg načina života, roditelji često nemaju vremena da na kreativan i zabavan način provode vreme sa svojom decom, a radionice u vrtićima su idealna prilika da podstaknu kreativne potencijale i dece i roditelja. Takođe, u svim našim vrtićima u toku su pripreme za našu tradicionalnu manifestaciju „Igromatura“ u Zvezdanom gaju, kada će oko 1.500 dece iz svih naših vrtića, zajedno sa roditeljima i vaspitačima obeležiti kraj svog predškolskog druženja – najavila je Snežana Petrović.

Tridesetoro mališana iz vrtića „Anđelak“ na Savskom vencu izvešće 2. juna na Kalemegdanu tradiconalni grčki ples sirtaki, dok će 20 dece iz vračarskog vrtića „Lepa Vitas“ tom prilikom učestvovati u igri dečji čoček, kazala je za Beoinfo Emilija Đurđević, direktorka PU „Vračar“.

Takođe, osim ispraćaja predškolaca, u toku su i pripreme za Dečje sportske igre koje će 23. maja biti održane u Hajd parku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track