Sanacija krova upravne zgrade KBC Zvezdara
Foto: Kurir

Sanacija krova upravne zgrade KBC Zvezdara

Beograd -
Zgrada je u poslednjih nekoliko godina već adaptirana, a preostaje da se saniraju fasada, krov i oluci

BEOGRAD - Sanacija krova upravne zgrade KBC „Zvezdara”, u čijem sastavu se nalaze i Klinika za očne bolesti „Prof. dr Ivan Stanković” i Kliničko odeljenje za urologiju, biće finansirana sredstvima grada Beograda – Sekretarijata za zdravstvo.

Zgrada je u poslednjih nekoliko godina već adaptirana, a preostaje da se saniraju fasada, krov i oluci. Pored sanacije krova nad celim objektom biće postavljeni i novi slojevi hidroizolacije, delimično zamenjena drvena građa, prepokriven crep i zamenjeni oštećeni horizontalni oluci.

Klinika za očne bolesti „Prof. dr Ivan Stanković” obavlja ambulantni prijem i ispitivanje i lečenje bolesnika, kao i stacionarno kliničko ispitivanje, operativno lečenje i postoperativnu negu bolesnika. Klinika je nastavna baza Medicinskog, Stomatološkog i Defektološkog fakulteta.

I Kliničko odeljenje za urologiju KBC „Zvezdara” pruža zdravstvene usluge u ambulanti i stacionaru, a obavlja i operativno lečenje i postoperativnu negu bolesnika obolelih od urogenitalnih bolesti.

Kliničko bolnički centar „Zvezdara” otvoren je 1935. godine kao zadužbina uglednog beogradskog trgovca Nikole Spasića.

Ova zdravstvena institucija danas ima više od 1500 zaposlenih, od kojih blizu 300 lekara, i smeštajni kapacitet od oko 950 postelja u tri objekta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track