10.000 MALIŠANA ISPOD CRTE: Danas liste dece primljene u vrtić osim u Zemunu i Novom Beogradu!
Foto: Shutter

Zemun to uraditi u toku nedelje, a Novi Beograd sledećeg ponedeljka.

10.000 MALIŠANA ISPOD CRTE: Danas liste dece primljene u vrtić osim u Zemunu i Novom Beogradu!

Beograd -

BEOGRAD - Liste primljene dece u beogradske vrtiće biće objavljene danas u većini predškolskih ustanova, a gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Đurić izjavila je da će se tačan broj mesta znati kada sve predškolske ustanove sa svih gradskih opština istaknu liste.

Ona je rekla da će sve predškolske ustanove, osim njih 15, sa Novog Beograda i Zemuna, objaviti liste danas, te da će PU Zemun to uraditi u toku nedelje, a Novi Beograd sledećeg ponedeljka.

Kako je dodala prijavljeno je više od 20.000 dece, a mesta ima za oko 7.000 njih. Sekretarijat će odobriti povećanje mesta od 20 odsto ako se iskažu potrebe, rekla je Đurić.

Roditelji čija deca ne dobiju mesto u vrtiću, imaće rok od osam dana da podnesu žalbu. Kako je rekla Đurić, neki roditelji konkurisali su u više vrtića, kao i da neki čekaju odbijenice kako bi konkurisali u privatne vrtiće.

"Tačan broj dece koja treba da se upišu znaćemo tek u septembru kada se roditelji odluče i upišu decu u privatne vrtiće", rekla je Đurić i dodala da za sada u privatnim vrtićima ima 2.100 mesta, ali da se taj broj stalno menja.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track