NIKODIJEVIĆ: Beograd neće postati ni Kijev ni Kairo
Foto: Beoinfo

Nasilje ne sme biti vid komunikacije

NIKODIJEVIĆ: Beograd neće postati ni Kijev ni Kairo

Beograd -

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je povodom incidenta uoči današnje sednice da nasilje ne sme da bude vid komunikacije i da Beograd u 21. veku mora biti miran i civilizovan.

"Srbiji je dosta i podela i nasilja. Nećemo ni Kijev, ni Kairo u Beogradu. Ako možemo da razgovaramo - možemo. Ali ulica pretnje i sila neće biti vid komunikacije", rekao je Nikodijević novinarima u Skupštini grada.

On je dodao da je simptomatično da uvek u trenutku kada Srbija napreduje i kada se razvija, dobija pohvale iz čitavog sveta, da postoji neko ko želi da to onemogući, stopira, spreči ili baci senku na to.

"Spremni smo da razgovaramo i sa onima koji misle drugačije. Upravo zato smo ih i pozvali na razgovore, da razmenimo argumente. Mislimo da je Beograd na vodi dobar projekat. Oni misle da nije. Ali nećemo razgovarati tako što će neko da nas gađa ispred Skupštine grada, što će fizički da nasrne na nas ili pokuša da onemogući gradonačelniku ili bilo kome da uđe u zgradu", rekao je Nikodijević.

On je objasnio da je na sednicu Skupštine grada došao zajedno sa gradonačelnikom i ničim izazvan bio akter incidenta.

"Pričao sam sa gradonačelnikom, i on je potresen tim događajem, kao i svi ostali ljudi, i odbornicima je bilo malo neprijatno. Nedopustivo je da neko od pripadnika policije bude povređen. To ne sme da bude vid komunikacije", istakao je predsednik Skupštine grada Beograda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track