Beograd proslavio Spasovdan

Obeležena gradska slava

Beograd proslavio Spasovdan

Beograd -
Patrijarh Irinej služio liturgiju u Vaznesenjskoj crkvi, a u litiji učestvovao i gradonačelnik Dragan Đilas

BEOGRAD - U hrišćanskom duhu!Patrijarh srpski Irinej služio je juče liturgiju u Vaznesenjskoj crkvi u Beogradu povodom proslave Vaznesenja Gospodnjeg - Spasovdana, što je i krsna slava grada Beograda. Kada su se oglasila crkvena zvona, svečana litija krenula je u šetnju ulicama grada, a predvodio ju je patrijarh srpski Irinej, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, predsednik i potpredsednik Skupštine grada, Aleksandar Antić i Zoran Alimpić, princ Aleksandar Karađorđević i pripadnici Vojske Srbije i policije. U koloni je bilo nekoliko hiljada građana.

Nakon litije u Skupštini grada priređen je svečani prijem. Uz slavski kolač, sveću i kandilo, domaćin slave Zoran Alimpić, zajedno s patrijarhom Irinejom, Đilasom i Antićem, poželeli su dobrodošlicu gostima.

- Svim Beograđanima hrišćanske pripadnosti čestitam današnji praznik Spasovdan sa željom i molitvom da nas Božji blagoslov uvek prati - rekao je patrijarh Irinej. Prijemu su prisustvovale brojne ličnosti iz javnog života: političari, ministri, ambasadori, glumci...

(D. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track