IZDATA DOZVOLA: Uskoro rušenje zgrade bivšeg saveznog MUP u Kneza Miloša
Foto: Petar Latinović/Kurir

Na proleće nova velika investicija u Beograd

IZDATA DOZVOLA: Uskoro rušenje zgrade bivšeg saveznog MUP u Kneza Miloša

Beograd -

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Grada Beograda danas izdao dozvolu za rušenje zgrade bivšeg saveznog MUP-a u ulici Kneza Miloša.

– Grad Beograd izdao je dozvolu za rušenje zgrade saveznog MUP-a u ulici Kneza Miloša. Vlasnik ove zgrade i investitor, koji će na ovoj lokaciji graditi stambeno- poslovni kompleks, počinje sa rušenjem zgrade već sutra.

Rušenje će trajati skoro šest meseci zbog toga što je zgrada oštećena u bombardovanju, velike količine građevinskog materijala koje treba izneti sa ove lokacije, kao i da se ne bi remetio svakodnevni život građana koji žive u okolini. Istovremeno sa rušenjem objekta, Grad Beograd će najkasnije do marta usvojiti plan detaljne regulacije za ovaj kompleks, kako bi do kraja aprila bili stvoreni uslovi za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa. Želim daistaknem da smo sa investitorom postigli dogovor da uredi i održava park koji se nalazi između ove zgrade i „Mostara”, čime će Beograd dobiti divnu zelenu oazu.

Ako tome dodamo da ćemo 2018. godine biti u prilici da radimo rekonstrukciju ulice Kneza Miloša sa podzemnom garažom u jednom nivou ispod ulice, jasno je da će ovaj deo grada izgledati potpuno drugačije – rekao je Vesić.

On je dodao da je nova investicija u naš grad, u okviru koje će biti izgrađeno više desetine hiljada kvadrata, dokaz da je Beograd postao najatraktivnije mesto za investiranje u ovom delu Evrope.

– Pre dve i po godine kada je sadašnja gradska vlast izabrana, zatekli smo tri velika gradilišta u Beogradu, a danas samo grad ima 61 gradilište pored više desetina gradilišta privatnih investitora. Beograd se posle mnogo godina ponovo razvija i postao je grad kranova. Investicioni bum u Beogradu dokaz je uspešnosti ekonomske politike vlade premijera Aleksandra Vučića, kao i da investitori veruju da je Srbija stabilna zemlja u koju mogu da investiraju svoj novac – poručio je gradski menadžer Goran Vesić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja