Osam svetskih izložbi u Narodnoj biblioteci Srbije

Osam svetskih izložbi u Narodnoj biblioteci Srbije

Beograd -
Osam izložbi u programu ''Dizajn park'' biće postavljene u renoviranom zdanju Narodne biblioteke Srbije od 4. juna, kao uvod u kreativnu konferenciju koja će se održavati u Velikoj čitaonici na spratu od 7. juna

BEOGRAD - Premijerno ove godine na 7. Beogradskoj nedelji dizajna kroz postavku ''Dizajn park'' u Narodnoj biblioteci Srbije, biće prikazano osam važnih svetskih izložbi dizajna.

Svih osam izložbi u programu ''Dizajn park'' biće postavljene u renoviranom zdanju Narodne biblioteke Srbije od 4. juna, kao uvod u kreativnu konferenciju koja će se održavati u Velikoj čitaonici na spratu od 7. juna.

Organizatori Beogradske nedelje dizajna saopštavaju da takve izložbe nisu viđene u Beogradu od američke izložbe o dizajnu 80-tih, u paviljonu Cvijeta Zuzorić.

Zvanično otvaranje ovih izložbi biće u sredu 6. juna uz modnu reviju Jelene Stefanović i premijeru filma ''BDW 2011''.

Četiri sledeće izložbe BDW-a će svoje postavke imati u okviru programa ''Dizajnpremijers'' u Železničkom muzeju, Institutu Servantes, šourumu Italian dizajn centra u Beton hali, i galeriji Offix na Dorćolu.

Izložbe koje će posetioci moći da vide kroz postavku ''Dizajn parka'' su - ''Razum i osjećaji'' iz Hrvatske - izložba koja ilustruje sadašnje trenutke koji obeležavaju prekretnicu u istoriji savremenog hrvatskog produkt dizajna, ''Silent revolutions'' iz Slovenije - izložba koja je nastala u produkciji Muzeja arhitekture i oblikovanja iz Ljubljane, kao i ''Goodnight moon by Jorg Boner'' iz Švajcarske.

Tu je i izložba - ''Kreativni prostor Srbije-SIEPA'', na osnovu konkursa koji je Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) po četvrti put sprovela za srpske dizajnere, a pobednici su imali priliku da se predstave na nedelji dizajna u Milanu.

Pored toga biće prikazane i izložbe - ''Megaphone by en&is'' iz Italije, ''BND predavači super zvezde od 2006-2011'' iz Srbije, ''Super zvezda'' i ''Sačo by Zanotta'' iz Italije - izložba koja predstavlja jedan od najlegendarniji komada neformalnog sedenja u istoriji, koji je doneo revoluciju u nameštaju 1968. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track