(FOTO) Vesić: Skver Mome Kapora otvara se 10. decembra
Foto: Beoinfo

Nova lokacija u prestonici

(FOTO) Vesić: Skver Mome Kapora otvara se 10. decembra

Beograd -

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić najavio je otvaranje skvera Mome Kapora za 10. decembar. Uređenje ove lokacije počelo je juče u prisustvu supruge našeg poznatog pisca Ljiljane Kapor, a prethodilo mu je preimenovanje dela Mačvanske u Ulicu Mome Kapora i održavanje „Mominog kruga” na ovom prostoru na Vračaru.

1 / 3 Foto: Beoinfo

Do pre godinu dana na ovom mestu postojala je benzinska pumpa.Prema Vesićevim rečima, mali skver će nositi Momino ime i tako podsećati na njega i na sve ono što je značio za Beograd. Kako je naveo, ideja je naišla na veliko odobravanje, kako supruge našeg poznatog pisca Ljiljane Kapor tako i građana iz okolnih zgrada, koji su se saglasili oko konačnog rešenja, a na ovaj način svi će moći da kažu da su učestvovali u tome kako će ovaj prostor ubuduće izgledati.

Rešenjem je predviđeno da se na skveru nalaze „školice”, koje su čest motiv na slikama Mome Kapora, jer se skačući po „školicama” može otići u detinjstvo. Ovaj skver bi trebalo da bude mesto odmora i igre najmlađih i mesto sećanja na Momu Kapora. Osim „školica” od plavog mermera, radovi podrazumevaju i postavljanje granitnih klupa iz jednog dela, čvrstih zastora oko čitavog skvera, travnog busena i dekorativnog zelenila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track