Konferencija u Beogradu: Problemi bezbednosti u regionu Balkana
Foto: Medija Centar Beograd

Novi izazovi

Konferencija u Beogradu: Problemi bezbednosti u regionu Balkana

Društvo -

BEOGRAD - Aktuelni problemi u bezbedonosnoj sferi regiona Balkana i novi izazovi i pretnje tema su regionalnog bezbedonosno-političkog foruma koja će se u organizaciji Fonda strateške kulture i Predsedništva Republike Srpske održati u subotu u Medija centru u Beogradu.

- Područje bivše SFRJ postepeno klizi u sve veću nestabilnost u jesen 2016. godine. Centralni događaj bio je referendum o Danu Republike Srpske. Uz osporene izbore u Crnoj Gori, naoružavanje Hrvatske i vojne pretnje koje stižu iz te zemlje uperene ka Srbiji i Srpskoj i novu destabilizaciju Kosova i Metohije, jasno je da se tamni oblaci nadvijaju nad našim prostorima. Uz analizu situacije, konferencija treba da ukaže i na moguće pravce budućih dešavanja i moguće odgovore nam sve veće bezbednosne izazove u regionu - kaže dr Anja Filimonova, glavni urednik Fonda strateške kulture.

Učesnici su između ostalih i Milan Mijalkovski, Nenad Kecmanović, Dževad Galijašević, Anja Filimonova, Dragan Milašinović, Predrag Ćeranić, Slobodan Antonić....

E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track