Protest perača vagona na Glavnoj železničkoj stanici
Foto: Dado đilas

Okončana blokada

Protest perača vagona na Glavnoj železničkoj stanici

Beograd -
Posle razgovora poslovodstva i okupljenih radnika dogovor je postignut. Oni su se sklonili sa pruga i stvoreni su uslovi za nesmetano odvijanje saobraćaja

BEOGRAD - Radnici preduzeća za čišćenje i pranje vagona "Nega kola" prekinulo je blokadu Glavne želežničke stanice u Beogradu, rekao je direktor Medija centra "Železnica Srbije" Nenad Stanisavljević.

"Posle razgovora poslovodstva i okupljenih radnika koji su blokirali prugu, dogovor je postignut. Oni su se sklonili sa pruga i stvoreni su uslovi za nesmetano odvijanje saobraćaja", kazao je Stanisavljević.

Oko 30 radnika preduzeća za čišćenje i pranje vagona "Nega kola" blokiralo je jutros Glavnu železničku stanicu u Beogradu, poremetivši železnički saobraćaj.

Nijedan međunarodni voz zato nije krenuo, a unutrašnji saobraćaj bio je reorganizovan i otežan, uz kašnjenja, rekao je jutros direktor Medija centra "Železnica Srbije" Nenad Stanisavljević.

"Od pet sati jutros nijedan međunarodni voz nije krenuo, a unutrašnji saobraćaj je reorganizovan - vozovi sa severa Srbije saobraćaju do stanice Novi Beograd, a sa juga do železničke stanice Topčider i to uz znatno kašnjenje", kazao je Stanisavljević.

On je naveo da su radnici preduzeća "Nega kola", koji čiste i peru vagone, protestovali zbog neisplaćenih plata i jer to preduzeće nije u okviru "Železnica Srbije", iako imaju zajedničke poslove.

Prema njegovim rečima, "BG voz" i "Beovoz" sa zada saobraćaju normalno, ali ako radnici nastave blokadu, moguća su kašnjenja i zastoji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track