Grad nastavlja sa rekonstrukcijama vrtića
Foto: Beoinfo

Grad nastavlja sa rekonstrukcijama vrtića

Beograd -
Grad Beograd i Sekretarijat za dečju zaštitu u narednom periodu finansiraće kompletnu rekonstrukciju i adaptaciju voždovačkih vrtića "1.001 radost" i "Ciciban", a privode se kraju i obimni radovi na rakovičkom vrtiću "Dolores"

BEOGRAD - Grad Beograd i Sekretarijat za dečju zaštitu u narednom periodu finansiraće kompletnu rekonstrukciju i adaptaciju voždovačkih vrtića "1.001 radost" i "Ciciban", a privode se kraju i obimni radovi na rakovičkom vrtiću "Dolores" u Milice Srpkinje 32.

Prema najavi Ljiljane Jovčić, gradske sekretarke za dečju zaštitu, zvezdarskim mališanima u septembru će biti na raspolaganju i kompletno rekonstruisan vrtić "Čigra" u Ustaničkoj ulici.

- Naš stav je da se više ne rade parcijalne popravke vrtića, koji su stari od 30 do 50 godina, već da se prema proceni stručnjaka radi kompletna sanacija objekta, koja podrazumeva i spoljašnje uređenje fasade i dvorišta, nabavku nove opreme za radni boravak dece, distributivnu i centralnu kuhinju i vešeraj. Takvi obimni radovi su višestruko korisni, jer se smanjuju troškovi za investiciono održavanje. U međuvremenu su se promenili i standardi vaspitno-obrazovnog rada, ali i potrebe roditelja i dece, tako da je potrebno te vrtiće prilagoditi savremenom pristupu odrastanja, vaspitanju, ishrani, nezi i preventivnoj zaštiti dece - objašnjava Jovčićeva i podseća da je grad Beograd od 2008. godine obnovio više od 86 vrtića.

Jovčićeva napominje da će se u narednih mesec dana praviti plan uvođenja u posao izvođača radova na vrtićima "1.001 radost" u Strumičkoj 88, površine oko 2.000 kvadartnih metara.

- Do kraja godine očekuje nas i rekonstrukcija vrtića "Ciciban", koji se takođe nalazi u Strumičkoj ulici. U toku je izbor izvođača radova i za adaptaciju vrtića "Elektronska industrija" na Batajničkom drumu, koji će moći da primi 350 dece jaslenog i vrtićkog uzrasta, čime će se značajno rasteretiti postojeći objekti u Zemunu, naročito u Batajnici i naselju "13. maj" - dodaje naša sagovornica.

U cilju povećanja bezbednosti dece u vrtićima, Sekretarijat za dečju zaštitu finansira i uklanjanje dotrajalih i izgradnju novih ograda u osam beogradskih vrtića. Radovi se trenutno izvode u zemunskim vrtićima "Zvrk", "Iskrica" i "Mali princ", kao i vrtićima "Detinjstvo" u Lazarevcu i "Petlić" u Rakovici. Nove ograde biće postavljene i u voždovačkim vrtićima "Naša deca" i "Biseri", dok je u toku postupak za izbor izvođača radova za ogradu na vrtiću "Plavi čuperak" u naselju Braća Jerković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja