Policija proslavila svoj dan
Foto: Zorana Jevtic

Policija proslavila svoj dan

Društvo -
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio na proslavi Dana policije na policijskom poligonu u Makišu da je policija jedan od najznačajnih faktora stabilnosti u zemlji

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjnih poslova i Policija Srbije proslavili su danas svoj dan i slavu Sveta Trojica.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je na proslavi Dana policije na policijskom poligonu u Makišu da je policija jedan od najznačajnih faktora stabilnosti u zemlji.

"Nema jake države bez jake vojske i policije. To ne znači da bi trebalo da uspostavimo vojno-policijski sistem, već da služimo svim svojim građanima", poručio je Dačić.

Dačić je ukazao da je ponosan na rezultate koje je policija postigla za vreme njegovog mandata u MUP-u i podsetio da su građani ocenili MUP kao najbolje ministarstvo i da imaju najviše poverenja u policiju, posle vojske i crkve.

"Često kažem: onoga koga Bog ne prevaspita, posle dolazi u policiju", našalio se Dačić i naveo da su proteklih godina postignuti značajni rezultati u borbi protiv korupcije i da je unapređena saradnja sa policijama regiona.

On je dodao da policija ne treba da bude i da nije vlasništvo nijedne stranke, ističući da "postoji veliki broj stranaka, a Srbija je samo jedna".

Poglavaru Srpske pravoslavne crkve, patrijarhu Irineju na svečanosti je uručena specijalna plaketa "Jakov Nenadović".

Zahvaljujući na uručenom priznanju, patrijarh Irinej policiji je poželo da ima što manje posla. "To znači da bude što manje zla i bezakonja", rekao je Irinej.

Povodom Dana policije uručena su i priznanja porodicama poginulih pripadnika MUP-a, a pripadnici specijalnih policijskih jedinica i brigada izveli su smotru i vežbe.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poslao je na svečanost svog izaslanika, a ceremoniji su prisustvovali premijer Srbije Mirko Cvetković, policijski i vojni zvaničnici, predstavnici verskih zajednica i diplomate.

Venci na spomen ploči prvom ministru policije

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić položio je venac na spomen ploču prvom srpskom ministru policije vojvodi Jakovu Nenadoviću.

Polaganju venca u ulici Kneza Miloša prisustvovali su i direktor policije Milorad Veljović, načelnik Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije Predrag Marić i drugi predstavnici MUP-a.

Veljović je prethodno položio venac na spomen obeležje beogradske Čukur česme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track