NARKOMANI POVREDILI ŠKOLSKOG POLICAJCA U VINČI: Napali čuvara reda jer im nije dao da se DROGIRAJU!
Foto: Dragan Kadić

Uhapšeni

NARKOMANI POVREDILI ŠKOLSKOG POLICAJCA U VINČI: Napali čuvara reda jer im nije dao da se DROGIRAJU!

Beograd -

BEOGRAD - Jedan školski policajac je lakše povredjen danas u osnovnoj školi u Vinči kada su ga napali mladići koje je prekinuo u pušenju marihuane, saopštio je Nezavisni policijski sindikat Srbije i dodao da su napadači naknadno uhapšeni.

Kako se navodi, napad se dogodio u Osnovnoj školi "Nikola Tesla" u tom beogradskom predgradju kada je školski policajac u obilasku spazio trojicu mladića kako puše marihuanu. Dok je policajac telefonom zvao kolege da dodju i privedu mladiće, jedan ga je gurnuo i udario u grudi, nakon čega su pobegli u gradski autobus.

Patrola je stigla na vreme i zaustavila autobus, nakon čega su priveli napadače. Naknadno je utvrdjeno da je jedan od napadača pre dve nedelje dobio prekršajnu prijavu zbog vredjanja službenog lica.

Foto: MUP
Foto: MUP

Taj sindikat je dodao da su napadi na policajce sve češći a da posebno zabrinjava činjenica da se taj napad dogodio u školi, za vreme časova.

"Na policijske službenike ne deluje demotivišuće samo loša ekonomska situacija već i loš pravni status koji trenutno imaju. Za povećanje novčanih davanja nema sredstava, a za poboljšanje pravnog statusa evidentno nema volje.

Policijski službenik je u borbi s najtežim oblicima kriminala prepušten sam sebi a kriminalcima i delikventima otvorena meta. Problem loše kaznene politike je evidentan, jer su u mnogim slučajevima napada na policajce u pitanju lica koja su već poznata pravosudnim organima", navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track