(FOTO) 2000 JAGODINACA ČEKA NA RAZGOVOR SA PALMOM: Razlog će vas oduševiti!
Foto: Grad Jagodina

(FOTO) 2000 JAGODINACA ČEKA NA RAZGOVOR SA PALMOM: Razlog će vas oduševiti!

Srbija -

Nije juče bio poslednji petak u mesecu, ali ipak je ispred Skupštine grada Jagodine da razgovara sa Draganom Markovićem Palmom čekalo 2.000 ljudi.

Prijem građana je praksa koju je lokalna samouprava u tom gradu uvela 2004. godine i uspešno je održava. A to što su ovog puta promenili termin je zbog toga što je u ponedeljak najveća srpska slava Nikoljdan i što su želeli da pomognu sa dve do pet hiljada dinara sugrađanima koji nisu u mogućnosti da je proslave po svim srpskim običajima.

A predsednik Skupštine grada Jagodine popričao je juče i sa njima ali i sa ostalim građanima koji su mu se obratili za neku vrstu pomoći.

Foto: Grad Jagodina
Foto: Grad Jagodina

- Poznato je da su zimi troškovi domaćinstava veći i mi kao lokalna samouprava godinama pomažemo. Postoje određeni kriterijumi. Izvor para kojima pomažemo porodicama je štednja. Mi smo jedini grad u Srbiji gde članovi Gradskog veća ne primaju plate i tako smo nastavili i posle izbora u aprilu, onako kako smo radili poslednjih 12 godina. Socijalna pomoć za građane je ušla u gradski budžet. U ovom gradu nema putnih troškova, nema dnevnica, ne primaju članovi Nadzornih odbora dnevnice. Mi štedimo i ono što uštedimo dajemo građanima, starim i bolesnim ljudima, porodicama koje imaju troje i više dece - rekao je Dragan Marković Palma

Foto: Grad Jagodina
Foto: Grad Jagodina

- Možemo da konstatujemo da sve manje za pomoć dolaze mladi koji su tražili posao, zato što je u ovom gradu otvoreno dosta fabrika. Do maja sledeće godine biće otvorene još četiri fabrike, što je veoma važno za budžet i za one koji žele da se zaposle. Takođe gotovo da ne dolaze građani zbog infrastrukture, jer je taj posao rešen kako u gradu, tako i u selima. Poznato je da je 19. decembra najveća slava u Srbiji, kada pola slavi, a pola ode na slavu. Pomažemo i porodice koje nemaju da ispoštuju tradiciju srpskog naroda. Dajemo pomoć od dve do pet hiljada dinara - rekao je Dragan Marković Palma.

(E.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track