Najnovije vesti

Srbija na nogama

(KURIR TV) PODRŠKA AKCIJI AMG, KURIRA I UNS: Plivanje za časni krst i heroje Albanske golgote!

Beograd
00:00h

Led nas neće sprečiti da u četvrtak plivamo za krst časni i heroje Albanske golgote, reči su organizatora jubilarnog, 20. bogojavljenskog plivanja u Zemunu, koje je ove godine posvećeno akciji "Adrija medija grupe", lista Kurir i Udruženja novinara Srbije "Izradimo statue herojima Albanske golgote na ostrvu Vido". U čast slavnih predaka plivaće se u još nekoliko gradova širom Srbije.

Damir Kovačević, zamenik predsednika opštine Zemun, koji je na čelu organizacionog odbora ove manifestacije, istakao je da je ovogodišnje plivanje posvećeno akciji Kurira i UNS.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Ponosni na urađeno

"Ponosni smo na sve što smo uradili i što ćemo uraditi na ovo Bogojavljenje, a posebno zato što ćemo pomoći da se završi mauzolej srpskim herojima", rekao je Kovačević na konferenciji za novinare u Pres-centru UNS i dodao da sve čine da debeli led na Dunavu razbiju, da očekuju oko 400 plivača, kao i između 10.000 i 15.000 posetilaca.

Pomoć iz Apatina

Predsednik Svebor saveza Beograda Cvjetko Stevanović zahvalio je Kuriru i UNS što su pokrenuli akciju kojom se odužujemo slavnim precima.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

"Hvala Kuriru, hvala UNS što su omogućili izradu statua. Pozivam sve naše plivače, organizatore i ljude dobre volje da doprinesu akciji", naglasio je Stevanović i dodao da im u pomoć, zbog debelog leda, stiže i rusko-srpski spasilački tim iz Apatina.

Jerej Vladimir Pražić iz Hrama Svetog oca Nikolaja u Zemunu podsetio je da je slavljenje pre svega liturgijsko i da se takmičari ponašaju pravoslavno.

Foto. Marina Lopičić
Foto. Marina Lopičić

"Liturgija počinje u 11.30 u Nikolajevskoj crkvi, nakon toga se spuštamo do Dunava, gde će patrijarh Srpski Irinej osveštati reku", rekao je Pražić.

Patrijarh će otkriti i bistu plivaču na Bogojavljenskom platou u Zemunu, a plivanje počinje u 12.30 sati.

Šef države počasni predsednik

Podrška Tomislava Nikolića

Počasni predsednik organizacionog odbora svih bogojavljenskih plivanja u Srbiji od ove godine je predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Stevanović je rekao da su Nikolićevi saradnici dosta pomogli ovu manifestaciju.

Strahinja Hadži Bugarčić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...