KVAR NA LETU ATINA-HAMBURG: Avion sa 150 putnika hitno sleteo na beogradski aerodrom
Foto: Dragana Udovičić

Tehnički razlozi prizemljili letelicu

KVAR NA LETU ATINA-HAMBURG: Avion sa 150 putnika hitno sleteo na beogradski aerodrom

Beograd -

Na aerodrom Nikola Tesla Beograd vanredno je, iz tehničkih razloga, sleteo avion avio-kompanije "IziDžet" sa 150 putnika koji je saobraćao na relaciji Atina-Hamburg, saopšteno je danas iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako je navedeno, poletanje tog aviona očekuje se u 10.45 sati, a svi letovi sa beogradskog aerodroma realizovani su prema planiranom redu letenja, sa manjim kašnjenjima pojedinih letova i obezbeđeno je nesmetano i bezbedno odvijanje avio-saobraćaja za danas planiranih 111 avio-operacija.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Na aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu, saobraćaj se odvija nesmetano prema zimskom redu letenja.

Nema zastoja u železničkom teretnom saobraćju, dok postoji poremećaji u putničkom železničkom saobraćaju, zbog protesta radnika obezbeđenja "Ful protekta", koji drže u blokadi zemunski depo Srbija voza.

Usled toga, onemogućen je izlazak i ulazak elektromotorne garniture 412 iz i u Tehničku putnu stanicu Zemun.

Zbog radova na mostu u Peckoj, neprohodan je putni pravac Pričević-Pecka, kao i pravac Krupanj-Gračanica, zbog radova na mostu preko reke Likodre.

Na rekama Tisi, Savi, Dunavu, kao i na kanalima hidro sistema Dunav-Tisa-Dunav obustavljena je plovidba zbog ledostaja koji pokriva skoro 90 odsto plovnog puta.

Ledolomac "Greben" trenutno deluje u Smederevu, brod potiskivač "Bor" je kod HE "Đerdap 1", a dva mađarska ledolomca "Jektoro 6" i "Jektoro 11", koji su juče probili ledeni čep kod Dalja trenutno održavaju probijeni koridor kako bi omogućili nesmetano proticanje leda.

Dva dodatna mađarska ledolomca "Sečenji" i "Jektoro 7" probili su ledeni čep koji je formiran od Surduka do Pupinovog mosta i trenutno probijaju koridor kroz njega.

BONUS VIDEO:

BEOGRADSKI AERODROM: Pogledajte kako specijalni timovi ODMRZAVAJU AVIONE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track