(VIDEO) LUPAM GLAVU POSRED ZIDA, GDE JE TANKO, TU SE KIDA: Evo šta su demonstranti pevali ispred RTS
Foto: Printscreen/Facebook

Performansom nasmejali mnoge

(VIDEO) LUPAM GLAVU POSRED ZIDA, GDE JE TANKO, TU SE KIDA: Evo šta su demonstranti pevali ispred RTS

Beograd -

BEOGRAD - Demonstracije nezadovoljnih studenata pod nazivom „Protest protiv diktature“ održane su i juče, 11. dan zaredom, a do sad su desetine hiljada učesnika podržali penzioneri, Vojni i Policijski sindikati, ali i brojne ličnosti iz javnog života.

Ono što je svakako privuklo pažnju korisnika društvenih mreža jesu šaljivi i mahom ironični transparenti koje studenti nose, ali ovoga puta i same sebe su nadmašili u kreativnosti. Oni su, naime, izveli svojevrsni performans ispred zgrade Radio-televizije Srbija.

Foto: Printscreen/Facebook
Foto: Printscreen/Facebook

Desetog dana protesta ispred kolone demonstranata kretao se automobil koji je na krovu imao veliki zvučnik. Njegova uloga bila je da, preko razglasa, emituje uglavnom revolucionarne ili kultne pesme svetskog rokenrola. Ipak, kada se masa zaustavila ispred zgrade javnog servisa u Takovskoj ulici, začuli su se prvi taktovi pesme koja je obeležila srpsku kinematografiju.

(FOTO) KONAČNO RAZOTKRIVEN VEO MISTERIJE: Evo ko stoji iza MASOVNIH PROTESTA širom Srbije!

"Ja hoću život, bolji život, da ga zgrabim poput tigra", pevao je Dado Topić sa snimka, a i hiljade mladih sa njim uglas, aludirajući ironično na često repriziranje istoimene serije na RTS.

Snimak njihovog "kolektivnog nastupa" ubrzo je postao viralan i nasmejao mnoge korisnike društvenih mreža, a evo kako je to izgledalo:

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

10 dana protesta u 100 sekundi: Ovo su najzanimljiviji momenti uličnih demonstracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track