Najnovije vesti

OVO NIGDE NEMA: Počinje obuka specijalnih jedinica za fontanu
Foto: Dragan Kadić

RASPEVANO ČUDO KAO SVEMIRSKI BROD

OVO NIGDE NEMA: Počinje obuka specijalnih jedinica za fontanu

Beograd
15:21h

Fontana na Slaviji je prva kojom će se upravljati preko posebnog kompjuterskog softvera, koji je instaliran u Beogradu

Radnici JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ moraće da prođu specijalnu obuku kako bi mogli da upravljaju novom muzičkom fontanom na Slaviji, na koju je potrošeno neverovatnih 1,8 miliona evra!

Naime, direktor ovog preduzeća Dragan Đorđević izjavio je juče da fontana na beogradskom trgu Slavija za njih predstavlja poseban izazov, zbog čega su njegovi radnici čak počeli sa specijalnom obukom kako bi uspeli da upravljaju ovim novim „simbolom Beograda“, kako ga nazivaju gradski čelnici.

- Fontana na Slaviji je prva kojom će se upravljati preko posebnog kompjuterskog softvera, koji je instaliran u Beogradu. Ekipa naših radnika prolazi ovih dana posebnu obuku.

Muzička fontana ima senzore koji automatski prilagođavaju režim rada u slučaju jačeg vetra, ali i ugrađene grejače, tako da će zimi raditi na temperaturama do -20 stepeni - rekao je Đorđević, koji se zahvalio Gradu Beogradu što je ovo preduzeće dobilo na upravljanje muzičku fontanu.

Iako basnoslovno skupo, ovo raspevano čudo se pokvarilo pre dva dana i počelo da rasipa vodu na sve strane, time ugrožavajući saobraćaj.

Odmah po otvaranju prošlog ponedeljka na velikom svetskom sajtu za elektronsku trgovinu Alibaba pojavile su se informacije da se fontana slična beogradskoj može kupiti za samo 200.000 evra. Međutim, odgovor na pitanje na šta je potrošeno 1,8 miliona evra, koji je javnost zatražila od Grada Beograda, još uvek nismo dobili.

Kurir / E. K.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: Prišli smo bliže fontani na Slaviji

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...