ZA FONTANU IMA, A ZA PERIFERIJU NEMA: Restrikcije vode za prigradska naselja u opštinama Barajevo, Voždovac i Čukarica
Foto: Profimedia

navodno mnogo troše

ZA FONTANU IMA, A ZA PERIFERIJU NEMA: Restrikcije vode za prigradska naselja u opštinama Barajevo, Voždovac i Čukarica

Beograd -

Dok milionska fontana na Slaviji svira i prska vodu u vis, a gradska vlast najavljuje novi bespotrebni megalomanski projekat postavljanja jarbola, prigradska naselja trpe restrikcije vode, zbog navodnog rasipanja i štednje.

foto: Dragan Kadić

Takođe, pojedini delovi Vrčina su ostali bez vode zbog kvara na mreži EPS Distribucije.

Prema tvrdnjama JKP Beogradski vodovod i kanalizacija, u naseljima u opštinama Barajevo, Voždovac i Čukarica potrošnja je navodno povećana i do šest puta. Zbog toga je ovo JKP saopštilo da će "biti prinuđeno da uspostavi režim preusmeravanja vode2, koje je počelo u petak 30. juna, a trajaće do sutra ujutru.

U navedenom periodu bez vode će biti potrošaci u naseljima Glumčevo brdo, Stara Lipovica, Meljak, Bacevac, Vranić, Šiljakovac i Boždarevac na opštini Barajevo, u ulicama Timočki put u naselju Ripanj na opštini Voždovac i Prvi maj u naselju Velika Moštanica na opštini Čukarica,

foto: Shutterstock

Takođe, zbog kvara na mreži „EPS Distribucija“ Beograd i prekida u snabdevanju električnom energijom dela vodovodnog sistema u četvrtak 29.06.2017. godine bez vode su ostali potrošači u naseljima Zuce, Orlovica, Tranšped, Lipar, Stepašinovac i Feroplast u Vrčinu.

Do prekida u vodosnabdevanju došlo je i na Železničkoj stanici u naselju Ripanj, a vodovod je naveo da će vode biti kada se sanira kvar.

Zbog kvarova na mreži vode nemaju ni stanovnici dela Sremčice i Železnika.

U situaciji kada vode za fontanu ima, a z anjih nema, žiteljima ovih mesta, koji trpe nestašicu vode po ovoj vrućini ostaje da se nadaju da će letnje žege proći što pre.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Radnik tera građanina od fontane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track