ŠTRAJK U ZEMUNSKOJ ŠKOLI: Đaci ne daju direktora
Foto: Marina Lopičić

Još traje protest

ŠTRAJK U ZEMUNSKOJ ŠKOLI: Đaci ne daju direktora

Beograd -

U rešenju se navodi da je direktor nezakonito primao u radni odnos one koji nemaju potreban nivo stručne spreme i da je broj učenika u školi veći od dozvoljenog

Učenici viših razreda Osnovne škole „Svetozar Miletić“ u Zemunu i dalje ne idu u školu jer ne prihvataju smenu direktora Miroljuba Mosurovića.

Novi protestni skup nezadovoljnih roditelja održan je juče u školskom dvorištu. Protiv odluke Ministarstva prosvete đaci, roditelji, ali i nastavnici, prvi put protestovali su 1. septembra, jer je ministar prosvete Mladen Šarčević doneo rešenje o razrešenju direktora škole Miroljuba Mosurovića. U rešenju se, između ostalog, navodi da je direktor nezakonito primao u radni odnos one koji nemaju potreban nivo stručne spreme, da je broj učenika u školi veći od dozvoljenog.

Ogorčeni zbog odluke Ministarstva prosvete, roditelji su se izjasnili da decu neće slati na nastavu dok, kako kažu, pravda ne bude zadovoljena.

- Naša deca neće ići u školu sve dok se ne održi sastanak s Ministarstvom prosvete i dok se ova bruka ne prekine. Niko od nas se ne slaže s odlukom da se Ljuba smeni, jer je mnogo učinio pre svega za učenike, a onda i za nas roditelje, ali i za školu. Borićemo se do kraja za pravdu - pričaju roditelji.

Kurir / D. S.

Foto: Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) NE DAMO NAŠEG LJUBU: Đaci i roditelji blokirali ulaz u zemunsku školu zbog razrešenja direktora

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track