Najnovije vesti

LJUBITELJI OLDTAJMERA IZ CELOG REGIONA NA OKUPU: Druženje sa fićom i vespom danas na platou Muzeja Jugoslavije
Foto: Printscreen/Facebook

Nekoliko desetina vozila blista pred izložbu

LJUBITELJI OLDTAJMERA IZ CELOG REGIONA NA OKUPU: Druženje sa fićom i vespom danas na platou Muzeja Jugoslavije

Beograd

BEOGRAD - Muzej Jugoslavije i Udruženje istoričara automobilizma organizovali su danas "Druženje sa fićom i vespom", a brojni članovi klubova oldtajmera doterali su svoje četvorotočkaše i dvotočkaše da posetioci uživaju u njima na plato Muzeja Jugoslavije.

"Druženje sa fićom i vespom" okupi vlasnike nekoliko desetina popularnih "fića", svih godišta, od onih s kraja pedesetih godina, sa "obrnutim vratima", do onih iz sredine osamdesetih godina, kao i vespe- popularne italijanske dvotočkaše, takođe od pedesetih na ovamo.

Predsednik Udruženja istoričara automobilizma Nebojša Đorđević rekao je da "fiće" dolaze iz svih krajeva zemlje i regiona, kao i da se njegovo udruženje, pored organizovanja skupova oldtajmera, bavi i proučavanjem istorije motorizacije u bivšoj Jugoslaviji.

U Muzeju Jugoslavije danas će za zainteresovane biti i dva izlaganja o istorijatu fiće, popularnog automobila, koji se u kragujevačkoj "Zastavi" proizvodio od 1955. do 1985. godine, za koje vreme je sa traka sišlo 923.487 primeraka.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen/Facebook/Ilustracija)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...